at last EYA wif me!!!

aku masih tak sempat sangat nak snap snap snap pix EYA. almost 1week EYA dah bersama aku. berhujan, berpanas, bermalam, bersiang bersama2. love u EYA!!!


hari 1st bersiar2 ngan EYA ke Ikano Power Centre

Libra characteristic


pas lunch ni, nak elak ngantuk sebab kekenyangan ni, aku mula ngarut2 search tentang sifat2 orang yg bernaung bawah bintang Libra. huhuhu... ada yg benar, ada yg kurang tepat & ada yg memang tak tepat langsung!!

* Suka berbual *
- yer la ni. ringan mulut a.k.a peramah -

* Suka orang yang sayang padanya *
- ada ke yg suka org benci kat dia??? -

* Suka ambil jln tengah *
- tak jugak -

* Sangat menawan & sopan santun *
- erk...sket2 je kebenarannya -

* Kecantikan luar & dalam *
- tgh berusaha -

* Tidak pandai berbohong & berpura-pura *
- bohong sunat sekali sekala -

* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan *
- yes i am -

* Sentiasa berkawan *
- of course!! tak suka bermusuh okay -

* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama *
- sensitif tu ada. rajuk2 ngada tu yg lebey nye -

* Cepat marah *
- tak dinafikan -

* Macam pentingkan diri sendiri *
- for certain time & situation -

* Tidak menolong orang kecuali diminta *
- related ngan atas kan?? -

* Suka melihat dari perspektifnya sendiri *
- hmmmmm -

* Tidak suka terima pandangan orang lain *
- x gak. depends pd pandangan org tu gak -

* Emosi yang mudah terusik *
- sensitif lew tu -

* Suka berangan & pandai bercakap *
- ada angan2 senang arr nak wat plan utk jadikan ia kenyataan -

* Emosi yang kelam kabut *
- agak la kot -

* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan) *
- admit it! -

* Suka melancong, bidang sastera & seni *
- melancong YES! -

* Pengasih, penyayang & lemah lembut *
- takde lemah& lembut sgt -

* Romantik dalam percintaan *
- dah lama tak bercinta -

* Mudah terusik hati & cemburu *
- cemburu tanda sayang beb -

* Ambil berat tentang orang lain *
- caring okay bukan busybody -

* Suka kegiatan luar *
- depends -

* Orang yang adil *
- kena tgk pro & contra -

* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran *
- boros tidak dinafikan. hehe tgh usaha nak ubah -

* Mudah patah semangat *
- totally wrong -

permata sulung Mak & Ayah


hari ni aku rasa rindu sesangat pada Mak & Ayah... walhal, aku baru je jupe depa cuti CNY baru2 ni. pepagi aku dah call Mak borak2 before start wat keje. hrmmm bila aku nak balik jupe mereka ekkk....

cuti CNY baru2 ni, semua family aku ada. kami duduk borak2 dan terbuka plak cerita ttg pengalaman Mak melahirkan anak2 dia 4org neh. hehehe... aku share cite pengalaman Mak lahirkan aku dulu ekkkkk

aku lahir cara normal & adik2 aku sume lahir ikut "tingkap". Mak cite, masa Mak kandungkan aku till melahirkan aku, Mak memang "dikawal" secara tegas oleh arwah Tokwan. banyak pantang Mak kena ikut. arwah Tokwan memang tegas bab2 camtu. tambahan, Mak anak emas arwah Tokwan gitu... ihikssss

aku dilahirkan di rumah arwah Tokwan & Tok. Mak dah rasa sakit nak lahirkan sejak tengahari tp aku keluar masa tengah malam. hehehe... tu yg Mak kata aku degil tu. iyer ke??? Ayah plak masa tu takde ngan Mak. masa tu, Ayah aku keje kat Bentong. Mak plak ada kat Perak. huisshhhh, mau tak sedey. dah la lahirkan anak sulung, hubby plak takde disisi. dr tengahari la gak Mak nangis sebab Ayah takde. plak tu, aku degil takmo kuar cepat2. hehehe


sayalah permata hati sulung Mak & Ayah

Living Cabin stuffs

hye all....
curi2 jap update blog ni. nak berdigiscrapping jap lg. hehehe

sejak keje kat kota damansara neh, aku rajin g giant kota damansara. then, aku wajib singgah Living Cabin tu. tgk2 barang2 yg mana cute2, sweet2... hehe... ada yg berkenan aku beli lew.... tambah koleksi peribadi sambil2 perabih duet...

kalo Mak tau neh...mesti aku kena bebel. Mak jangan marah ekkk...


first item i bought there

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009