pagi Isnin di Kuantan

morning sweetie....

miss me? ihikssss....kerana ketagihan game² di Facebook, terabai sudah my lovely blog. amat rindu untuk bercerita. saya minta maaf kerana lama tada hapdet.


ouh ye, saya berada di Kuantan pagi ini. ada appointment dengan doktor di HTAA. petang nanti pulang ke KL. rindu tau. ihikssss

happy monday!!

Tercipta Untukku by Ungu

hye peeps!

saya nak share satu lagu yang pada mulanya saya amat tidak suka. adalah sebab² peribadi yang tidak boleh saya kongsikan di sini. eceh

tapikan, sekarang saya sudah suka sangat pada lagu ini. so meaningful. aduh..lirik ia amat romantis. suddenly, im being too jiwang. hahaha

jom kita layan video dia. sambil tu, tengok lirik di bawah sana yer. baru ada feel.


Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu ku ungkapkan
Kepada dirimu

[chorus]
Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku

Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Ku slalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku

Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Ku slalu milikmu
Yang mencintaimu

saya tunggu orang tersayang nyanyikan lagu ini untuk saya. boleh tak???

Amir Yusof

hello dearie...

siapa yang suka baby or budak kecik? sila angkat kaki & tangan anda sekarang juga!!! yer yer, saya amat sukakan kanak². tambah² jika kanak² itu or baby itu amat tembam. geramnya. rasa nak gigit².

haaaa entry ini khas untuk anak dak_ker. salah seorang geng borak.cari.com. penyandang jawatan Naib Presiden untuk kelab generasi. wah! beliau kelak akan menjadi laki² pertama join borak.cari.com. SYABAS!

khas untuk tatapan aunty² di borak.cari.com, dipersembahkan picca comel Amir Yusof




kawan², takmo melawat dak_ker ke? Arissa nak jumpa penolong dia neh. ihikssss

ketagihan saya makin menjadi²

good morning sweetie...

apa khabar hari ini? sudah bersarapan? saya sihat² saja. off-day di rumah, jadinya saya lewat bersarapan. seperti biasalah. ihikssss hari ini kena pantas sebab saya sudah mahu masuk rumah baru. yea yea.... dekat dengan mr. X

sorry tiba² saya menghilang. seperti dimaklumkan, broadband saya telah diculik! saya berjaya mengambil ia semula semalam. fuh! fuh! penat tau. ambil di Kuantan. hahaha no lah! ayah saya pinjam selama dia berkursus di Shah Alam. kemudian, terlanjur saya pulang ke Kuantan Ahad lalu, saya ambil terus broadband saya di sana. 1 week tanpa broadband...huwaaaaaaaaa sedih tau! bukan sedih apa, sangap tak boleh nak oNLine. ihiksss

ok ok. tutup cerita itu. saya mahu bercerita tentang ketagihan saya yang makin menjadi². setiap hari, saya pasti menjenguk tanaman, ternakan & ikan² saya. jika tidak, ikan² mati kebuluran. tanaman mati kering. rugi la saya....

l
ladang sayur, buah, bunga & ternakan saya



aquarium ikan² saya



ikan² belaan saya

saya amat gigih kerana menyahut seruan kerajaan Malaysia. kawan² bila lagi? best wooooo game ini. praktis dulu sebelum implement. erk, boleh pakaikah teori saya ini?

ada tak ubat untuk hilangkan ketagihan ini????

Naib Presiden

nama naib presiden telah diumumkan...

AMIR YUSOF

baru berusia 8 hari pada hari ini.

** picca kemudian **

Celcom broadband diculik!

morning sweetie

huwaaaaaaaaaaaaaaaa
saya pepagi dah sedih. sebab apa????? sebab saya tak boleh online malam² seperti biasa. broadband saya telah diculik!!!!!!!!!!!!!

">
sekadar gambar hiasan

penculikan terjadi semalam pagi. saya yakin, ia akan dikembalikan pada hujung minggu ini setelah puas ber"nego" dengan penculiknya. ihiksss


gambar hiasan

bila broadband dikembalikan, aktiviti hapdet akan berjalan lancar seperti biasa. mungkinkah saya akan "sharing is caring" broadband dengan Mr. X???

kita tunggu jawapan ia selepas ini
ihikssss

benjo. yummie!

hi cutie!!!

sambil buat entry ini, saya mengunyah. tetiba berasa teringin nak makan. lagi pun, seharian saya tada makan apa². yang buka selera saya adalah benjo!


sedap sangat² benjo ini. bukan kerana saya kelaparan menyebabkan ia sedap. tapi kerana bahan² yang digunakan. amat kreatif owner kedai burger ini mempelbagaikan rasa burger² yang dia jual. tabik spring la kat dia. toink! toink!


tengok². mayonis dia banyak. yang warna brown² tu if tak silap, black pepper sauce. masa goreng telur tu pun, dia letak sikit serbuk lada hitam. yummie sangat²!!!

siapa yang stay kat PA ni pasti tahu kedai ni. dari jauh liplap² lampu kelip² dia yang warna merah tu. ihikssss

ada burger arnab special tau!

generasi pelapis Borak.Cari.com

hollaaaaaa

selain blogging, saya juga berforum. alaaa saya selalu masuk board Borak saja. pelbagai cerita kami kongsi bersama. dari zaman single mingle sampailah berpasangan, seterusnya bertunang, berkahwin & menjadi seorang ibu. sekarang ni semua tengah berebut² melahirkan generasi pelapis untuk Borak. hehehe

yang menjuarai takhta adalah Arissa! big clap to her mommy. pasni Arissa jadi presiden. betul² mewarisi bakat mommy dia. janganlah dia notty macam mommy dia.


Rissa yang 65% ikut muka ayah + 35% muka mommy


mommy yang dah rabak mata sejak ada Rissa


aksi Rissa dikala jaga & tidur

naib presiden disandang oleh lelaki. anak dak_ker. apa khabar dia sekarang yer? masih tada nama lagi. tunggu ibu dia update.

siapa akan memegang jawatan setiausaha, naib setiausaha, bendahari, etc...

I Finally Found Someone by Bryan Adams & Barbra Streisand

I finally found someone
It knocks me of my feet
I finally found the one
That makes me feel complete
It started over coffee
We started out as friends
It is funny how from simple things
The best things begin
This time is different
It is all because of you
It is better than it has ever been
Because we can talk it through
My favorite line
I wish I can call you sometime
It is all you have to say
To take my breath away

This is it
Oh I finally found someone
Someone to share my life
I finally found the one
To be with every night
Because whatever I do
It is just got to be you
My life has just began
I finally found someone

Did I keep you waiting
I did not mind
I apologize
Baby that is fine
I will wait forever
Just to know you are mine
I love your hair
Are you sure it looks right
I love what you wear
Isn't it too tight
You are exceptional
I cannot wait for the rest of my life

This is it
Oh I finally found someone
Someone to share my life
I finally found the one
To be with every night
Because whatever I do
It is just got to be youe
My life has just began
I finally found someone

And whatever I do
It just got to be you
My life has just began
I finally found someone


hahaha
jiwangkah saya? tidak!!!! saya suka sangat dengan lagu ini. meaningful sangat². saya cuba mencari video sebenar lagu ini. tapi tak ketemu langsung.

kawan² dah jumpa someone tak??? saya? insyaALLAH akan berjumpa......

saya ketagihan!!!

morning sweetie!!!

miss me? ouh...terharu sungguh. saya juga. rindu bangat sama my lovely blog & juga kawan². lama tidak bercerita di sini.

kenapa saya menyepi hampir 2weeks? tidak, tidak! saya bukan mahu berhenti berblogging. tidak pernah terfikir langsung untuk berhenti blogging. sebab saya terlalu sayangkan my lovely blog ini. sebenarnya saya terlalu banyak hal yang perlu diselesaikan. sampai terabai my lovely blog.

okie, saya cuba cover segala cerita semasa saya menyepi yer. i'll try my best!! (chait, speaking London plak). ada banyak sampai saya tidak tahu nak cerita yang mana satu.

betul...saya sudah ketagihan. bukan ketagihan pada perkara yang tidak sihat. saya ketagihan "berladang". hahaha orang tua² kata, "berbudi pada tanah". eceh! saya berbudi pada tanah tapi secara maya. aci tak?

iyer benar, saya ketagih ber"Farm Ville". ini gara² Mr.X (gelaran yang diberikan oleh mdm. Tieka) yang menghasut saya. sila salahkan dia yer kawan² kerana menjebakkan saya dalam aktiviti ini.

entry pertama setelah menyepi mengenai Farm Ville. best gak main game ini. kena gigih berusaha. ihiksss... kita tunggu entry seterusnya yer. saya kena jenguk ladang ni. nanti mati kesemua tumbuhan saya.

macam mana saya nak bagi makan pada binatang ternakan saya yer???

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009