The Climb by Miley Cyrus

malam yang sejuk di bandar Kuantan. sebab hujan amat lebat. sudah lama tidak hujan macam ini tau.

saya suka lagu ini. jatuh cinta pada lirik & musiknya. amat menyenangkan telinga saya. hahaha mari kita layan sesama okie



I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin
You'll never reach it
Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep trying
Got to keep my head held high

There's always going to be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm gonna have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing,
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down but
No I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on, cause

There's always going to be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle,
Sometimes I'm gonna have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb (yeah)

There's always going to be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle,
Sometimes I'm gonna have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb (yeah yeah ea ea)

Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
It's all about
It's all about
The climb
Keep the faith
Keep your faith

Whoa a oh oh

Michael Jackson (1958 - 2009)

salam semua...

lama betul tak hapdet. tetiba saya hapdet, bukan tentang saya. tentang org yg dah jadi arwah. ihiksss

im not his big fan. but i love his song, his music. terbayang² gerakan kaki dia tu. "moonwalk". ouh ye, saya confuse. bukan moonwalk tu sama dgn shuffle ke? alaaa...yang aril AF suka buat tu. kan kan???

ok ok. walau apa pun, entry ringkas ini just mengenangkan MJ aje. dia tak kenal saya. saya aje kenal dia. kematian dia amat² dirasai oleh semua.

R.I.P

Sampai Menutup Mata

afternoon everyone

short entry which dedicated to incik TUNANG. my beloved fiancee. soon will be my hubby for the rest of my life

"hubby cyg, b sayang sangat pd cyg. b nak sayang cyg sampai b tiada dalam dunia ni lagi. taknak orang lain kecuali cyg. rindunya!!!"


*****************************************

Embun dipagi buta
Menebarkan bau basah
Detik demi detik ku hitung
Inikah saat ku pergi

Oh Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi

Aku tak mudah mencintai
Aku tak mudah mengaku ku cinta
Aku tak mudah mengatakan
Aku jatuh cinta

Senandungku hanya untuk cinta
Tirakatku hanya untuk engkau
Tiada dusta sumpah ku cinta
Sampai ku menutup mata
Cintaku sampai ku menutup mata

[++ sedih la lagu ini ++]

memancing ikan ke kamdar

tejuk nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

eeh...
hye semua...

malam ni, bdr kuantan hujan dengan amat lebatnya. wah! amat syiok lah saya tido malam ini. tiada perlu berpanas² seperti malam² sebelumnya.

ouh, sebelum makcik bantal & pakcik selimut memanggil² saya, baik saya menaip secara pantas aktivit hari selasa saya. wah! sudah 1 minggu berada di sini. bermakna, 1 minggu juga tiada berjumpa incik TUNANG. aiyoh...amat rindu la.

" cyg, kita jumpa dalam mimpi ekkk, muah muah "

lewat petang, Mak telah mengajak saya memancing ikan. bukan di pasar tau. hah, tak percaya? lor... betul kami memancing. hihihi ok ok! kami memancing ikan di padang lalang. untuk lauk hari esok. so, tidak perlu Mak ke pasar pagi nanti.


kami memancing di sini. nampak ikan tak?


saya tidak turun dari kereta semasa Mak membeli & membelah ikan² di sana. saya sedikit tidak tahan bau air sungai. bau lumpur kan itu??? oleh itu, picca diambil dari dalam kereta sahaja. aci kan???

aktiviti membeli-belah diteruskan ke Kamdar. kami hanya melihat² & berjalan² sahaja. merancang untuk membuat langsir raya. awal sangatkah kami merancang??? jawapan saya, sudah tentu tidak sama sekali. hihihi tapi Mak ada membeli oke. alas meja bulat. comel!


Mak & Abang tengah memilih alas meja



pinky gloves


huargh!! saya sudah mengantuklah. saya masuk tidur dulu. ouh! wajib bercakap bersama incik TUNANG

tata & nite semua

mari mengayuh

hello semua
happy monday!!!


eeh, apa menda ni? tempat sidai towel ekkkk


sejak dua menjak ini, ramai rakan² & family termasuk incik TUNANG mengeluarkan ayat penyata ini
" eeh, awak ni dah berisilah "

ouh no! ayat itu amat sensitip ok. aduh! saya amat berisi ke? amat gemiksss ke? (mass, pinjam wording ko ekkk)


kayuh secara laju² tapi setempat. fuh fuh amat penat.

tak apa, tak apa. saya akan gigih menurunkan berat badan saya. saya dengan gigih telah melatih & memaksa diri supaya bersenam. 2 in 1 ok. saya juga mula menjaga pemakanan saya. wah! amat senang hati lah kerana saya amat² gigih berusaha. saya mahu kelihatan chantek bergaya pada hari perkahwinan saya oke.


sakit montot la basikal ini

setiap hari 10km saya mengayuh. mungkin saya telah sampai tepi sg. Kuantan dengan kayuhan sejauh itu. ihihihi

pesanan untuk incik TUNANG, sila jangan mempelawa saya makan yer. hikhikhik

enamDOTenam :: close-up

hello semua

entry ini ringkas sahaja. ramai bertanyakan picca close-up miss TUNANG. ahaksss... malu laaa. saya sendiri malu tengok rupa saya yang jarang di-makeup ini.


cukup close-up ke???

fenin...fenin...

morning sume...

selamat pagi jumaat. semua pasti happy dgn kedatangan jumaat kan? sebabnya, esok & lusa hari bercuti. betul tak??? sila jangan bershopping masa break sembahyang Jumaat oke...

pesanan ringkas penaja! ahaksss

ok ok. ringkasan cerita kali ini. saya tiba² berasa pening apabila diminta menukar warna tema untuk wedding saya kelak. aiyoh! kenapa hitam dianaktirikan??? kasihan hitam. plsss accept hitam as my wedding theme.... uhuk...uhuk..uhuk... color combination yang telah saya pilih.

seharian saya bertanya pakcik google, saya berjumpa dengan warna² ini. saya amat memerlukan pandangan rakan² kesayangan saya...plss help me!!


hati saya tetap pada putih & hitam with red


saya berangan², jika tema ini dipersetujui ramai, saya berimaginasi wedding attire saya berwarna putih. para tetamu saya boleh berpakaian merah combine hitam. tiada kisahlah based warna yang mana tetapi combination dua warna itu. oke tak???


combination yang ini agak menarik. tak pernah dibuat orang bukan


jika warna ini pula menjadi pilihan ramai, amatlah beraninya saya mencuba kombinasi warna yang amat kontra. walau apa pun, warna pakaian persandingan saya tetap putih. para tetamu wajiblah berwarna biru atau merah. kali ini, based warna adalah merah atau biru. adakah rakan² faham maksud saya??


ini pun menarikkan???


jika pilihan muktamad adalah warna ini, saya angankan warna baju persandingan saya biru. navy blue to be exact. para tetamu pula, lebih molek berpakaian putih & hijau epal. bebas menentukan pilihan sama ada mahukan combination both color or combine with other's color. tapi, base-color wajib di antara dua warna itu. how sweet!

perkara asas tak ditetapkan, macam mana saya nak proceed kepada hal² yang lain?? pakaian pengapit, door gift, dekorasi, etc². aduh!!! saya amatlah teliti & cerewet dalam perkara sebegini.

hello!! it'w my big day. sekali seumur hidup. of course saya mahu ia sempurna. betul tak rakan²???? mungkin, rakan² ada idea lain untuk saya. saya gemarkan kelainan. amat penting, ia amat nice & sweet + look extra-exclusive.. wah!!!! merapu sangatkah saya???

Demi Cinta by Kerispatih

yer yer

saya amat berjiwang kerana saya amat amat amat kesedihan sekarang ini. tammo bercerita secara panjang. layankan sahaja lagu & lirik ini. amat bermakna & mendalam maksudnya


*****************************************

Maaf ku telah menyakitimu
Ku telah kecewakanmu
Bahkan ku sia-siakan hidupku
Dan ku bawa kau seperti diriku

Walau hati ini trus menangis
Menahan kesakitan ini
Tapi ku lakukan semua demi cinta

Akhirnya juga harus kurelakan
Kehilangan cinta sejatiku
Segalanya telah kuberikan
Juga semua kekuranganku

Jika memang ini yang terbaik
Untuk diriku dan dirinya
Kan kuterima semua demi cinta

jujur aku tak kuasa
Saat terakhir ku genggam tanganmu
Namun yang pasti terjadi
Kita mungkin tak bersama lagi

Bila nanti esok hari
Ku temukan dirimu bahagia
Ijinkan aku titipkan
Kisah cinta kita selamanya

Demi cinta

Bila Rasa Ini Rasamu by Kerispatih

hello everyone...

saya tengah bermood sedih. kenapa??? ntah laa... tammo la bercerita di sini. selagi saya mampu tersenyum dihadapan semua orang, selagi itu saya akan pendam segalanya. aci tak???

malam ini, saya nak letak lagu ini. touching gila! even masa saya baca lirik lagu ini again & again, saya nak menangis. huwaaaaaaaaaaaaaaaaa aci tak saya menangis sekarang???


*****************************************

Aku memang terlanjur mencintaimu
Dan tak pernah ku sesali itu
Seluruh jiwa rela ku serahkan
Mengenang janji setiaku

Kumohon jangan jadikan semua ini
Alasan kau menyakitiku
Meskipun cintamu tak hanya untukku
Tapi cobalah sejenak mengerti

Reff:
Bila rasaku ini rasamu
Sanggupkah engkau menahan sakitnya
Terkhianati cinta yang kau jaga

Coba bayangkan kembali
Betapa hancurnya hati ini kasih
Semua telah terjadi

Back to Reff:

Aku memang terlanjur mencintaimu




[++ seriously nak menangis sekarang!!!! ++]

umang-umang

morning semua

pagi khamis yang mendung di Kuantan. dari kepanasan semalam semasa nak tidur, jadi semakin sejuk. sampai dua kipas saya pakai untuk lena semalam. rupanya, pagi tadi hujan. patut sejuk semacam. hehehe


si umang Bagan Lalang


aktiviti saya bersama incik TUNANG ketika menghabiskan masa di Bagan Lalang. kami menjenguk aktiviti si umang.
indah sungguh kejadian Allah swt.


tempat menyorok si umang


saya takut + geli nak berjalan atas pasir² yang berupa seperti di atas tanpa memakai selipar. incik TUNANG sila jangan gelakkan saya yer. kenapa saya geli & takut? pertama, saya takut tapak kaki chumey saya digigit oleh si umang. kedua, saya geli melihat si umang berkeliaran lari. eiiiii geli la!


picca ini chantek bangat. tak sampai hati nak edit


saya gigih mengkaji bagaimana si umang ini masuk ke tempat menyorok dia. amat bijak menghasilkan tempat menyorok yang cantik di pasir pantai. si umang akan menggali secara memutar & pasir² yang digali dibawa & diletakkan di atas. tangan² si umang kan ada banyak. si umang yang kecil selalunya akan terus masuk ke dalam mana² tempat menyorok yang agak terbuka.


si umang ini cuba menyorok di tangan incik TUNANG


ouh! saya amat sukakan saat itu.
incik TUNANG, lepas ini kita nak ke mana yer???

Precious Time :: Belated Birthday

hye semua...
salam petang rabu

panas sungguh bdr Kuantan hari ini. bestnya jika ada aircond sekarang ini. boleh berguling² atas katil sambil layan blog & YM. ouh, tak lupa juha pakcik google. bila sudah kesejukan, saya masuk berguling² bawah comforter. bestnya!!!!!!!!!!!!!!

saya mahu sambung mood berjiwang saya. isnin lalu saya 'ngedit' bersama incik TUNANG. pastilah selepas incik TUNANG habis waktu bekerja.


brown walnut untuk incik TUNANG. so yummie!!


saya cuba merancang sebuah kejutan. hihihi tiada menjadilah. memang telah dimaklumkan kepada incik TUNANG untuk menyambut birthday 2.6 selepas enamDOTenam. terima kasih incik TUNANG kerana memahami.

memusing² mencari tempat strategik untuk memotong kek sambil makan & berbual riang. akhirnya, kami ke McDonald bersebelahan Ikea.


acara memotong kek sambil dinner ini


sebelum pulang, kami sambung berbual di luar. sambil menangkap picca² kami berdua. kami tiada kisah pandangan orang. kerana kami amat bahagia.


incik & miss TUNANG


bila kita nak ngedit lagi ekkkk???

Precious Time :: Bagan Lalang

morning all

apa khabar? sudah breakfast? sila breakfast untuk memberi tenaga kepada anda bekerja hari ini. amat penting yer breakfast. sila jangan abaikan pesanan ini.

ok. cukup pesanan pagi ini. saya amat punya masa yang banyak. sebolehnya setiap jam mahu meng'hapdet' blog. setiap rasa hati ingin dicerita pada blog kesayangan saya.

rasa hati sekarang adalah amat bahagia. rakan² pasti amat tahu sebab musabab saya berasa bahagia. syuh... diam² aje yer. simpan dalam hati.

last weekend, saya bersama incik TUNANG menghabiskan masa together-gether sebelum saya pulang ke Kuantan. kami bersiar² di tepi pantai. pantai Bagan Lalang.


mana satu tapak kaki saya???



sayang selalu

enamDOTenam [terima kasih]

ada lagi entry enamDOTenam. hehehe jangan muak & jemu ok.

kali ini, saya ingin merakamkan penghargaan saya kepada watak² utama dalam menjayakan enamDOTenam ini. tanpa mereka, pasti majlis ini tidak menjadi kenyataan & sempurna. jutaan terima kasih atas segala sumbangan, peluh keringat kalian. tak mampu nak membalas kecuali dengan jutaan terima kasih. saya amat menghargai kalian

[1] Mak & Ayah
terima kasih tidak terhingga untuk restu & izin Mak & Ayah. juga atas segala sokongan dari segi kewangan, mental & juga fizikal. ahaksss

[2] Kak Ngah, Abang & Adeq
terima kasih Along ucapkan kerana bersama² gigih membanting tulang menjayakan enamDOTenam. Kak Ngah even lewat sampai, thx a lot sebab mencantikkan bilik. Abang paling gigih membantu. even pelamin manis juga ada sentuhan Abang. Adeq walau paling bongsu, pun gigih menghulur bantuan. thx sebab meracik halus daun pandan itu.

[3] PakLong sekeluarga
terima kasih kerana berkampung di Kuantan seminggu awal. terima kasih Pak Long kerana belikan air tersebut. Mak Long juga, kerana mengurut saya selama 3hari berturut². Azim, atas hiasan pelamin manis. gigih Azim memanjat² membentuk scallop. tidak lupa juga buat Dibah. terima kasih...

[4] dD
thx a lot beb. tanpa dD, saya pasti kebuntuan untuk menghias hantaran & juga pelamin manis saya. thx kerana amat memahami aku beb

[5] Hadi
thx kerana 'menconteng²' muka chantekku ini menjadi extra chantek. ahakssss

[6] Salina
amat² berterima kasih atas pencarian kain baju yg amat cantik. juga kerana memahami kami berdua. tidak lupa juga kerana berjaya menyiapkan baju tersebut seperti diminta.

[7] Kak Put
thank you so much kerana amat gigih datang dari jauh untuk menjadi jurugambar dilantik. bukan kategori mamarazi atau paparazi oke.

[8] semua yang tidak tersebut di sini.
berjuta² ucapan terima kasih kerana memberi petunjuk, memberi sokongan & nasihat. sumbangan berupa makanan & tenaga amat² dihargai. hanya ucapan terima kasih yang mampu diucapkan.

TERIMA KASIH KALIAN

enamDOTenam [special]

oke. selesai entry berkenaan hantaran & pelamin. kali ini entry khas bersama incik TUNANG. kami telah rasmi menjadi pasangan tunang pada 06.06.09.


kenapa saya sayang sangat sama incik TUNANG???


sepatutnya, kami tidak boleh bergambar bersama. ntah macam mana, boleh ter'clear' plak time tu. tak banyak picca kami berdua pada hari majlis. larangan orang tua, kami mengikut sahaja.

incik TUNANG, sila hayati lagu SATU nyanyian kumpulan Dewa ini. khas untuk incik TUNANG. ikhlas dari hati miss TUNANG

Aku ini adalah dirimu
Cinta ini adalah cintamu
Aku ini adalah dirimu
Jiwa ini adalah jiwamu
Rindu ini adalah rindumu
Darah ini adalah darahmu

Tak ada yang lain selain dirimu
Yang selalu ku puja
Ku sebut namamu di setiap hembusan nafasku
Ku sebut namamu, ku sebut namamu

Dengan tanganmu aku menyentuh
Dengan kakimu aku berjalan
Dengan matamu aku memandang
Dengan telingamu aku mendengar
Dengan lidahmu aku bicara
Dengan hatimu aku merasa


[++ teramat sayangkan incik TUNANG ++]

enamDOTenam [part 5]

kali ini entry bagi pihak incik TUNANG. hantaran dari incik TUNANG untuk miss TUNANG tersayang. sayang saya banyak mana ekkk incik TUNANG???

warna tema hantaran ialah mocha, gold & cream. suka ngan dekorasinya yang simple & nice. tampak ekslusif.

[1] tepak sirih


adat tidak dilupakan



[2] ring -risik & tunang


sebulan awal ring ini kami beli. thx for d beautiful ring cayunk
ring telah berada dijari saya ketika picca diambil



[3] kek & coklat


3 kotak ferrero rocher!! thx cayunk. kek awal² dah dihadap oleh kazen² kecil saya. licin itu menandakan ia sedap



[4] sepersalinan kain untuk nikah


di-import khas dari Jakarta oleh Salina



[5] buah-buahan


most of it are my favourite. thx incik TUNANG


maaf kerana kebanyakan picca telah ada diblog rakan². seperti picca² sebelum ini, ianya adalah hasil tangkapan paparazi & mamarazi pada hari kejadian. hehehe

enamDOTenam [part 4]

masih bermood enamDOTenam. even telah berlalu seminggu yang lalu. bahagia rasanya menjadi tunangan orang yang disayangi, yang dicintai.

ok ok. saya tidak mahu beremosi jiwang pula. mari layan picca ekk... picca² ini dari hasil tangkapan paparazi & mamarazi yang ada ketika majlis berlangsung. ihikssss

kali ini mini pelamin yang saya namakan pelamin manis sebab warna² yang digunakan amat sweet & nice. rasa nak makan.


bermain dengan cahaya. saya amat suka view ini



close-up material yang digunakan untuk mendekorasi pelamin manis



material digantung oleh dD. scallop dibuat oleh Azim. backdrop diselesaikan oleh Abang



pelamin manis telah siap


pelamin manis mendapat sentuhan idea dari dD (idea asal) dengan ditokok tambah idea & kreativiti Abang & Azim. pembahagian tugas yang sempurna dalam penghasilan pelamin manis. opsss lupa! backdrop dark choc dijahit oleh saya. hihihi

enamDOTenam [part 3]

last entry about hantaran dari saya untuk incik TUNANG tersayang. aduh!! saya rasa saya telah angau kerana rindukan incik TUNANG

[7] kuih bakar & biskut mawi (tajaan Mak & Mak Long)


sedap kuih² ini. kami sudah test masa OTW ke kuantan. ihikssss



yg kuning tu biskut mawi. tak faham ngape nama ia camtu hehehe



[8] muffin & kuih arab (tajaan Mak Lang & Mak Long)


kuih arab tu kaler pink + hijau. chantek. muffin tak sempat rasa pun



hasil kerja tangan dD. amat memuaskan hati



[9] tepak sirih yang mengetuai hantaran dr pihak saya


bawah tepak ada rm5.25. sape tahu simbolik disebalik nilai itu???

enamDOTenam [part 2]

kita bersambung ke part 2. memula saya tepek² picca hantaran dr pihak saya buat mr KAMU a.k.a mr TUNANG tersayang. aiyoh... saya amat rindukan dia pada ketika ini. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

[4] halwa (tajaan Makteh Nora sekeluarga)


halwa bunga rose yang amat manis



[5] cupcake


so yummie!!



[6] baulu (tajaan koperasi)


ikan yang telah mati lemas



sekawan ikan

enamDOTenam [part 1]

hai semua...

minggu yang amat memenatkan. saya berasa masih tiada kesempatan untuk berehat² dari penat lelah enamDOTenam. maaf yer rakan² kerana kelewatan meng'hapdet' blog & menempek picca² enamDOTenam.

sebagai memenuhi permintaan semua, dari asyik meng'usha' picca² di blog teman yang lain, silalah menjamu mata yer. sila juga mengkomen.

dengan tema warna pink & dark-choc, dD sedaya upaya menyempurnakan misi yang diberi. saya amatlah berterima kasih kerana dD amat memahami citarasa & kehendak saya. thx beb!

[1] ring utk tunang tersayang & bunga rampai


idea kreatif dr dD. thx beb!



pandangan dari atas



[2] sepersalinan baju melayu untuk nikah


putih pilihan kami untuk detik penyatuan kami



macam baju istiadat plak



[3] sampin songket & songkok


dD gigih menjahit sampin menjadi bantal

alhamdullillah

alhamdullillah...

setelah 2bulan++ menanti & membuat segala persiapan, akhirnya enamDOTenam telah selamat dilaksanakan. semua acara berjalan dengan lancar & jayanya.

terima kasih kepada mereka yang mendoakan & hadir pada hari tersebut.


nota kaki: will upload picca later :)

Happy Birthday mr. KAMU



HAPPY BIRTHDAY mr. KAMU

moga dipanjangkan usia... dimurahkan rezeki... dipermudahkan segala urusan... diberkati oleh ALLAH selalu... bahagia & ceria sentiasa

enamDOTenam ini akan merubah status kita berdua. love you with all my heart!!

balqis umairah

hye semua

entry khas untuk anak Makteh & Pakteh. kita layan picca aje la yer. saya tiada daya sangat untuk menaip secara panjang. huk huk huk...


sayalah permata hati Ibu & Ayah


sudah ada entry bb masa 1day umairah lahir. tgk kat sini. bb amat sihat tau...


eeh....curi amik pic saya ekkk



setelah menghabiskan 3 botol susu, baru boleh tidur



muka geram tengok Ibu dia. nak menyusu laa tuh


alaaa rindu pula pd umairah. esok nak pegi lawat dia before balik Kuantan

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009