Preparation [part 4] :: checklist enamDOTenam

afternoon all

ouh no!!! berdebar² sungguh hati saya. dah tak lama je enamDOTenam tu. here is the checklist for my enamDOTenam day...

Hantaran for mr. KAMU

• Tepak sirih - arrange by Mak
• Sepersalinan baju Melayu utk nikah - collect from Salina on 31 May or 3 June
• Sampin - awal² dah dibeli oleh Mak & Ayah masa outstation kat Kelantan. tapi beli kat Terengganu. chantek sangat² kaler ia
• Butang baju Melayu - settle!
• Songkok - settle!
• Cupcakes - collect from Axa latest by next Wednesday
• Ring - bought & already sent to Kuantan
• Kuih² - arrange by Mak
• Coklat² + sweets - buy it dis weekend, insyaALLAH
• Buah² - buy it next week @Kuantan


Mini Pelamin

• Kain backdrop (dark choc & light pink)- buy it dis weekend @Meru
• Bunga² - done!
• Tempat duduk - arrange by Ayah
• Side lamp - buy it dis weekend @Ikea. borrowed one from dD
• Sedikit pewangi untuk pelamin - dD cadangkan beli kat lovely lace
• Pelantar untuk duduk - arrange by Ayah
- noted here: pelamin akan dibuat oleh dD -


Dulang hantaran

• bakul hantaran - 7/9 sudah siap digubah
• bunga dulang - buy it dis weekend with dD
• alas dulang (pink for satin & dark brown for the organza) - settle!!
• pahar - arrange by Mak & Ayah
- noted here: done by dD & MaDy -


Bilik

• cadar pink - done!! bought @Jusco
• langsir pink - ditaja & dijahit oleh Mak
• bed runner (dark brown) - still searching...
- noted here: tak detail sgt untuk bilik sebab upacara sarung cincin buat di mini pelamin. bilik hanya tempat melepak -


Misc

• Make-up - arrange by dD wif Kak Sally
• Jamuan - sponsored by Ayah
• Photographer - deal wif Kak Put
• Baju tunang (cream kaler) - fitting dis Sunday & collect by latest 3 June
• Inai - masih tak konpem lagi yer


ada pape lagi ke yang saya tertinggal????

13 Comments:

lance said...

Hmm...mcm byk lg yg tak settle nih, dear..?

♥ v 3 r m i L i 0 n ♥ said...

live happily ever after

sitekateki | dD said...

ko jgn tinggal aku plak kat KL ni time ko balik kuantan nanti...
hahahahaha...

afbr79 said...

perghhh...semangat2..chaiyok2...
selamat menempuh hari bahagia

♥♥relyza♥♥ said...

lance...

banyak lagi ke??? hopefully by dis weekend sume menda dah settle laaaa

♥♥relyza♥♥ said...

sis zieyla...

thank so much! sis kena datang tau...bukan jauh dah KT ke Ktn tu

♥♥relyza♥♥ said...

dD...

memang gila aarrr aku kalo tinggalkan perancang majlis aku

hahahhaa

♥♥relyza♥♥ said...

abg azam...

harus arr semangat...bukan selalu nak bertunang nye...
tambah2 ngan org kita sayang...
hehehe

syaQ tOwr ® said...

hehe..
lagi sikit jer annor..
byk seh nama dD~

(=

♥♥relyza♥♥ said...

syaq...

dah dD wedding planner aku. memang byk laaa nama dia.. hehe

fara said...

hoh..xsabar lah nk tgk ko tunang.. hrp2 aku leh g sane time tu.. ehemm

♥♥relyza♥♥ said...

fara...

ko pun tak sabar kan kan tunggu 08.08.09 tu
hehehe
ko datang laaa tau.aku balik sana awal...mayb rabu or selasa malam...

+ v3r_miLion + said...

sis..ni my new bl0g..add me up k...the old one will be deleted s00n

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009