credited to nilaidanluah.blogspot

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.

Preparation [part 5] :: tudung enamDOTenam

hye semua

mendung aje hari ini. sejuk. nyaman je rasa. tapi saya tak sihat. tangan saya kesejukan. tekak mula bengkak. mahu demam lagikah???

tapi saya ok. masih gigih untuk ke sana ke sini. semakin dekat enamDOTenam, makin saya berasa dupdapdupdap. kawan² pernah rasa apa yang saya rasa tak???

saya masih mencari² gaya tudung yang sesuai untuk enamDOTenam nanti. saya juga mencari aksesori sesuai. takde-lah tudung saya nanti nampak kosong aje. masih tiada berjumpa yang berkenan dihati. veil kaler cream sudah saya beli. bentuk kebulatan & beaded pinky². aci tak kawan² tolong sajeskan??? aci la ekkk...

ada beberapa gaya yang saya suka. sekarang saya perlu mencari tudung & aksesori. dis weekend kena gerak gempur untuk kali akhir. tapi, saya tetap memerlukan cadangan kawan² juga...


minat gaya ini. tak perlu crown-lah. simple is better



simple & sweet



i love this more!!!



ini pun ok cuma cam tercekik sebab masukkan ke dalam baju



chantek chantek chantek


yang mana agak² seswai untuk saya ekkk

glory Barca

hai hai
morning!!

haaaa, napa mengantuk tu? ouh! saya tau, saya tau. sure tak cukup tido kan kan?? saya juga tau sebabnya. sebab anda berjaga menonton perlawanan akhir UEFA antara Barcelona dgn MU. betul tak???


piala rebutan. dis year Barca bawa balik


MU fans, jangan marah. sabar tau. pegi qada tido tu cepat

tepek juga untuk keadilan sejagat. ihihihi


jangan keciwa. adat bertanding... ada menang, ada kalah. walau apa pun, Barca menang! 2-0 okeyh. mr. KAMU amat gumbira. siap bawa jersi Barca ke opis. Abang, ur faveret team menang.


go Barca..go Barca. yeah!!!

Preparation [part 4] :: checklist enamDOTenam

afternoon all

ouh no!!! berdebar² sungguh hati saya. dah tak lama je enamDOTenam tu. here is the checklist for my enamDOTenam day...

Hantaran for mr. KAMU

• Tepak sirih - arrange by Mak
• Sepersalinan baju Melayu utk nikah - collect from Salina on 31 May or 3 June
• Sampin - awal² dah dibeli oleh Mak & Ayah masa outstation kat Kelantan. tapi beli kat Terengganu. chantek sangat² kaler ia
• Butang baju Melayu - settle!
• Songkok - settle!
• Cupcakes - collect from Axa latest by next Wednesday
• Ring - bought & already sent to Kuantan
• Kuih² - arrange by Mak
• Coklat² + sweets - buy it dis weekend, insyaALLAH
• Buah² - buy it next week @Kuantan


Mini Pelamin

• Kain backdrop (dark choc & light pink)- buy it dis weekend @Meru
• Bunga² - done!
• Tempat duduk - arrange by Ayah
• Side lamp - buy it dis weekend @Ikea. borrowed one from dD
• Sedikit pewangi untuk pelamin - dD cadangkan beli kat lovely lace
• Pelantar untuk duduk - arrange by Ayah
- noted here: pelamin akan dibuat oleh dD -


Dulang hantaran

• bakul hantaran - 7/9 sudah siap digubah
• bunga dulang - buy it dis weekend with dD
• alas dulang (pink for satin & dark brown for the organza) - settle!!
• pahar - arrange by Mak & Ayah
- noted here: done by dD & MaDy -


Bilik

• cadar pink - done!! bought @Jusco
• langsir pink - ditaja & dijahit oleh Mak
• bed runner (dark brown) - still searching...
- noted here: tak detail sgt untuk bilik sebab upacara sarung cincin buat di mini pelamin. bilik hanya tempat melepak -


Misc

• Make-up - arrange by dD wif Kak Sally
• Jamuan - sponsored by Ayah
• Photographer - deal wif Kak Put
• Baju tunang (cream kaler) - fitting dis Sunday & collect by latest 3 June
• Inai - masih tak konpem lagi yer


ada pape lagi ke yang saya tertinggal????

Preparation [part 3] :: versi sedikit

update secara ringkas & padat sahaja. ingatkan sabtu lalu saya melihat & memilih material yang akan diguna pakai pada enamDOTenam kelak? kasi tunjuk sket je.


terbang dari Jakarta oke


full version tunggu selepas enamDOTenam yer

acara hari ini

hye semua...

burp!! kenyang betul. hari ini makan spicy chicken mcdeluxe. betul ke saya eja nama burger ini?? tidak kisahlah. sudah abis dimakan pun... ihiksss sudah lama tidak menjamu perut dengan McDonald. huwaaaaaaaaaaaa amat kenyang & mengantuk

tadi sebab mengantuk, saya berjalan² ke sana ke sini menjenguk blog² sahabat handai. saya terperasan status twitter rakan saya, Julia. takziah buat Ju atas pemergian TokWan dia. Ju, sabar yer. yang hidup pasti akan mati. mari kita sedekahkan al-Fatihah buat arwah TokWan Ju. moga arwah ditempatkan dikalangan golongan yang beriman.

al-Fatihah

setelah letih menjenguk blog sahabat handai, saya mem'bz'kan diri dengan forum. hahaha... amat seronok berborak bersama rakan² yang akan menempuh alam perkahwinan. macam² yang diborakkan. tapi saya tidak dapat berborak sangat hari ini. saya amat berasa seronok untuk menyiapkan laman sesawang tempat saya bekerja. gigih tak???? sila berikan tepukan paling bersemangat untuk diri sendiri. kehkehkeh

maaf la iyer. lately ni, entry tiada bergambar. tidak tau mahu letak picca yang mana. hehehe

eeh! dah nak 5.30pm laaa. mau cepat berkemas & balik. tengah berkira² mahu ngedit mr. KAMU atau tidak hari ini. mr. KAMU nak ngedit tak??? jawab pantas² sekarang

Preparation [part 2] :: gerak gempur

hye semua

adoi!!! saya amat malas sekarang untuk meng"hapdet". amat penat kerana hujung minggu adalah hari saya keluar mencari barang² persiapan untuk enamDOTenam nanti. ini pun berada dalam keadaan mengantuk & tiada kerajinan melakukan kerja² opis. hahaha sooooooooo lazy

last sabtu, dah pergi tengok material persalinan enamDOTenam. amatlah teruja. chantek! marbeles! yummie! salina ( designer persalinan enamDOTenam & pernikahan kelak ) amat memahami citarasa saya. pilihan dia yang diimport khas dari Indonesia amatlah chantek & membuatkan saya berasa tidak sabar.

bekas² hantaran sudah hampir siap digubah. bekas dulu..barang²nya ada di Kuantan. saya amat berpuas hati dengan hasil kerja tangan dD & da gang. wah! pasni pasti ada yg akan mengupah dD untuk hari istimewa mereka. dD, aku joint-venture ngan ko boley?????

dekorasi untuk pelamin sudah mula dibuat. hasil kerja tangan dD & da gang juga. saya memang serahkan kepada dD segalanya. saya hanya cerita itu ini tentang apa yang saya hendak pada dia. dD betul² memahami citarasa & impian saya... tidak sabar melihat hasilnya nanti

ouh ye! sudah tepat 5.30pm. saya pulang dulu!!!

[++ pix sume tidak dapat di'upload' lagi. nanti hilang seri ++]

enamDOTenam

hai semua

saya tgh berusaha gigih untuk menyiapkan laman sesawang tempat saya bekerja. aduh! terkedek² saya memahami ilmu² baru ini. meng'edit' picca pun lembab. hahaha

takpe anor, sila gigih & jangan putus asa untuk belajar. pastikan siap!!!

ok. saya hanya ingin mencoret secara sedikit sahaja. enamDOTenam sudah tidak lama. aiyoh! hati berasa amat berdebar² la. persiapan masih banyak yang belum dibuat. masa berasa amat pantas berlalu. no more single & available selepas itu. perubahan status!!

ermmmm....sabtu nak g butik. pilih material & mengambil sukatan untuk persalinan hari tersebut. ouh! bunga² masih belum dicari. cuppies yang chumey² sudah bertempah. tunggu masa untuk ambil shj. langsir, Mak sudah beli & jahitkan. thx Mak. katering Ayah settlekan. thx juga buat Ayah.

jemputan? tak ramai dijemput kerana ia lebih kepada ahli keluarga. rakan² berdekatan shj dijemput. jgn tak datang yer!!!

nanti saya update lagi. mencuri masa je ni.

Im Yours by Jason Mraz


Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
Now I'm trying to get back
Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
And nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love love
Listen to the music of the moment baby sing with me
I love peace for melody
And It's our God-forsaken right to be loved love loved love loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

Scooch on over closer dear
And i will nibble your ear

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what I'm be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find that the sky is yours
Please don't, please don't, please don't
There's no need to complicate
Cause our time is short
This oh this this is out fate, I'm yours!

roses

mari kita terus bercerita mengenai hati yang sedang berbunga riang. saya happy? saya bahagia? yerp! saya amat bahagia semenjak bersama mr. KAMU.

ouh... jangan berasa iri hati or meluat ya. saya hanya ingin berkongsi rasa hati saya bersama rakan² yang sudi menyinggah blog ini. terima kasih kerana sudi menjengah ke sini ye...

semalam, hati berasa ingin memarahi mr. KAMU. dia telah lewat sampai ke tempat kami janji untuk berjumpa. aduh! saya tidak suka menunggu orang oke. take note bout that, sayang...

itulah bak kata orang. kalau dah sayang, buatlah kesalahan sebesar mana pun, pasti sejuk hati bila si dia memujuk. ihiksss, mr. KAMU memang amat pandai memujuk (mr. KAMU selalu bertanya bagaimana dia memujuk saya kerana dia berasa tiada membuat apa²). mr. KAMU memberi saya 2 jambangan bunga. rose merah lagi. amat chantek & so sweet.


jambangan pertama yang tidak berjaya memuaskan hati mr. KAMU



i like this!!!!

kenapa 2 jambangan yek? mr. KAMU sebenarnya amat tidak berpuashati dengan hasil jambangan yang pertama. oleh kerana itu, setelah membayar price selepas diskaun kerana tidak puas hati, mr. KAMU telah mencari di kedai lain & amat berpuas hati dengan hasilnya. taste mr. KAMU sama dengan taste sayalah. sayam mr. KAMU!


both roses berjaya mencairkan hati saya

sayang bangat sama mr. KAMU!!!

polkadots cuppies

afternoon all

ramainya yang tidak sihat sekarang. rakan² di pejabat pun ramai yang tidak beberapa sihat. batuk² & demam. amat kasihan. makan ubat & sila jaga kesihatan dengan lebih extra yer

sebelum bercerita dengan lebih lanjut, saya ingin menyatakan sesuatu. kepada manusia² yang berhati dengki & penuh iri hati, sila jangan menjenguk blog saya ini semata² untuk mendengkikan coretan saya. lawatan anda tidak dialukan. tiada perlu bersusah-payah meninggalkan catatan di shoutmix box saya. blog saya...suka hati saya untuk mencoret apa pun. saya tiada menyusahkan sesiapa.

FULLSTOP!!

ok, ok. kita tutup kisah tersebut. hari ini saya amat gembira. plan yang saya rancang 1 minggu yang lalu telah berjaya. amat berpuas hati. plan untuk mengejutkan mr. KAMU. sayang... love u so much!!!

ouh, terima kasih teramat sangat buat pn. Axa (pembuat cute & delicious cuppies), en. Man (delivery boy a.k.a supervisor yg sporting), MaDy (pemegang cuppies box while im driving) & pn. Huda (supportive sis). tanpa mereka² ini, kejutan saya buat mr. KAMU tidak akan berjaya.
minta pada mr. KAMU cuppies itu sebagai upah yer... ihiksss


bermotifkan polkadots

ouh ye, mr. KAMU amat berbunga² hatinya semalam & hari ini. saya amat gemar memberi kejutan begini. amat menyenangkan hati kerana berjaya membuat orang tersayang bahagia.


amat sayang untuk dimakan

hrmmmm....selepas ini kejutan apa yer????

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009