gila perfume

morning all

how are u? fine thank you. ihiksss... saya pun sihat. hari ini hati berasa amat berbunga². ouh... hanya tinggal 37 hari sahaja lagi saya berstatus 'SINGLE'. macam² rasa ada sekarang ini. takut, gementar, seram sejuk (eeh, kenapa ada rasa yang ini juga???). yang pasti, saya berasa gembira juga!

pagi ini sesambil melayan YM bersama² mr. KAMU (mish u so much lor), saya amat gigih belayar di segala website melihat² perfume idaman. aduh... amat rambang mata oke! sehingga mr. KAMU mengeluarkan statement ini

"hrmmm.... plss control urself"


saya memang sedang berkira² ingin menambah koleksi perfume saya. yang mana satu patut saya sambar dulu yer? ini bukan untuk hantaran oke. tapi untuk penggunaan dalam masa terdekat kerana saya amat tiada kesabaran untuk berwangi-wangian


Issey Miyake - L'eau d'Issey. wangian yang berada dalam kategori Floral Aquatic



Lancome - O Oui!. kategori Floral Aquatic juga



Estee Lauder - Pure White Linen Light Breeze. wangian ini dalam kategori Floral Fruity. already grabbed this!



Hugo Boss - Femme. kategori Floral Fruity juga

kalau saya list-kan perfume idaman saya, habis penuh satu page entry kali ini. takpe². nanti mr. KAMU marah saya lagi. amat tidak suka kena marah...

congrate to Haily & Zul. tak lama lagi nak dapat baby. yea yea!!!

grrrrr

salam petang semua...

hukhukhuk...
sakitnya tekak. tonsil bengkak lagi. perkara biasa bila demam. hrmmm...sedihnya bila demam. tonsil bengkak & kemerahan. selesema. tulang² rasa sengal². rasa nak cabut tangan & kaki ni. kepala amat berdenyut² & berat. tak larat nak tidur dah walau segala ubat ni membuatkan saya mengantuk.

takpe². seorang teman pernah memberi nasihat.

"anor, orang yang mendapat kesakitan ini dihapuskan dosa² kecilnya. ini dugaan kecil dr ALLAH swt."


iyer! saya amat berterima kasih atas nasihat beliau. saya sentiasa meningati nasihat beliau setiap kali saya ditimpa dugaan samada besar atau sekecil dugaan demam seperti ini. terima kasih teman...

ouh ye! saya hanya ingin melepaskan geram dihati saya ini.
kenapa ada golongan manusia yang amat pandai bermuka² ??? depan kita amatlah berbaik hati. terpijak atau memijak atau dipijaknya semut, tiadalah mati semut itu. tetapi, dibelakang kita...gajah pun boleh mati tau! amat pandai menikam belakang. aduh! sakitnya hati saya. saya amat berharap agar tidak dikelilingi oleh golongan² seperti ini. hati saya amat sedih laaaa...

wahai manusia² seperti ini, anda mungkin tiada sedar tentang sikap & sifat anda itu. satu sahaja nasihat dari saya. tiadalah guna berhasad dengki & menikam belakang. tiada keuntungannya... cuba face-to-face & bincangkan daripada menikam belakang. amatlah ruginya...

jika pada dirimu ada 99 kebaikan, sedangkan temanmu hanya ada satu kebaikan... janganlah engkau ria' tetapi hendaklah engkau muliakan temanmu itu... caranya, hitunglah keburukanmu yang satu itu, dan elakkan dari mencela temanmu yang ada 99 keburukan itu...

renungan untuk kita bersama. semoga saya & teman² dijauhkanNYA dari sikap & sifat seperti ini....

AMIN...

Preparation [part 1] :: list-to-do

hye semua

cuaca amat nyaman hari ini. tiada panas, tiada sejuk. sedang² sahaja. amat best. saya suka. alangkah bahagia jika cuaca sentiasa begini. mood pun stabil sahaja. benar bukan??

ouh...masa berasa amat pantas berlalu. sedar tak sedar, sudah hampir ke penghujung April. ouh no!! tinggal berapa minggu sahaja lagi kedatangan Jun. amat berdebar² okeh. saya berasa seolah² banyak perkara lagi yang tidak selesai. amat takut tidak memenuhi impian & perancangan...

ok ok. saya berasa, saya amat perlu menyenaraikan apakah perkara² yang perlu saya & mr. KAMU selesaikan untuk hari@Jun ini. saya juga berasa, amat tidak salah jika saya & mr. KAMU turut menyenaraikan perkara² yang perlu dilakukan untuk hari@Dec. benar tak?

setakat ini, apa yang saya fikirkan secara kasarnya, saya & mr. KAMU perlu selesaikan:

[1] persalinan untuk hari@Jun
[2] hantaran
[3] ring²
[4] jamuan makan² (disediakan oleh pihak saya)

hrm....apa lagi yer? ouh tidak....mr. KAMU, saya amat risaulah

special tribute to my sis

hye all

before aku wat entry yg lain², aku nak wat special tribute dulu. to my lovely sister...actually my pet-sis.... Sis ZieYLa. ouh yer...mulai hari ini aku akan menukarkan kata ganti diri aku kepada SAYA. nampak sopan & lemah gemalai bukan??? kehkehkeh

Happy Birthday yg ke-28 sis..ahakssss...tiada apa² bukan meletakkan umur (bukan umur sebenar) sis di sini. amat sayang pd sis saya yg seorang ini. saya mengenali sis thru friendster. amat pelik kerana beliau ada dalam senarai rakan² saya. tidak mengingati pula siapa yg telah 'menambah' siapa. apa pun, amat bersyukur dipertemukan dgn sis. kerana sis telah memberi saya semangat untuk terus menuntut ilmu...
really admire ur spirit sis!!

diruangan ini, saya mendoakan semoga sis berjaya mencapai segala cita². semoga sis sentiasa diberkati & dikasihi oleh ALLAH swt. semoga sis sentiasa bahagia, ceria & sihat. semoga sis panjang umur. semoga dipermudahkan segala urusan sis. semoga sis cepat² kahwin. hehehe


mencuri picca ini dr blog sis. jgn mare ekkk....

saya mau berjumpa sis!!!!

Jai Ho by PCD


[Verse 1]
Jai ho

Jai ho, I got (I got) shivers (shivers),
When you touch my away,
I'll make you hot,
Give all you got,
I'll make you wanna say (Jai Ho)

Jai ho

I got (I got) fever (fever),
Running like a fire,
For you I will go all the way,
I wanna take you higher (Jai Ho)
I keep it steady
Cuz steady is how i fell it
This beat so heavy, so heavy
You gon feel it

(Jai Ho)
You are the reason that I breathe,(Jai Ho)
You are the reason that I still believe,
You are my destiny
Jai Oh! Uh-uh-uh-oh

(Jai Ho) No there is nothing that can stop us(Jai ho)
Nothing can ever come between us,(Jai ho)
So come and dance with me,
Jai Ho! (oohh)

Catch me, catch me, catch me, c'mon, catch me,
I want you now,
I know you can save me, you can save me,
I need you now.
I am yours forever, yes, forever,
I will follow,
Anywhere in anyway,
Never gonna let go.

Jai ho

(Jai ho)Escape (escape) away (away),
I'll take you to a place,
This fantasy of you and me,
I'll never lose my chase. (Jai Ho)

Yeaahhhh (Jai ho) Yeaahhhh

I can (I can) feel you (feel you),
Rushing through my veins,
There's a notion in my heart,
I will never be the same.

(Jai ho)Just keep it burnin', yeah baby,
Just keep it comin',(Jai ho)
You're gonna find out, baby,
I'm one in a million.

(Jai ho)You are the reason that I breathe(Jai ho)
You are the reason that I still believe,(Jai ho)
You are my destiny,
Jai Oh! Uh-uh-uh-oh!

No there is nothing that can stop us,(Jai ho)
Nothing can ever come between us,(Jai ho)
So come and dance with me,
Jai Ho! (oohh) (You and me, it's destiny)

Catch me, catch me, catch me, come and catch me,
I want you now,
I know you can save me, come and save me,
I need you now.

I am yours forever, yes, forever,
I will follow,
Anywhere in anyway,
Never gonna let go.

Jai ho (Yeaahhhh) Jai ho (Yeaahhhh) Jai ho

I need you,
Gonna make it, (Jai ho)
I'm ready,
So take it!

(Jai ho)You are the reason that I breathe, (Jai ho)
You are the reason that I still believe,(Jai ho)
You are my destiny,
Jai Oh! Uh-uh-uh-oh

(Jai ho)No there is nothing that can stop us,(Jai ho)
Nothing can ever come between us, (Jai ho)
So come and dance with me,
Jai Ho! (oohh)(You and me, it's destiny)

Jai Ho!

Baila baila!
Baila baila!

Jai Ho!

Baila baila!

Jai Ho!

color combination

aku amat chentakan pink & juga putih. ouh...amat menyenangkan hati bila memandang barang² berwarna pink & amat tenang bila melihat putih. mendamaikan!!

dalam pada aku berkira² untuk memilih kombinasi warna yg lain dari kebiasaan, aku terjumpa satu website & amat menyukai kombinasi warna yg ada. banyak pilihan warna yg ada. akan tetapi, hanya 2 kombinasi warna yg betul² mencuit hati aku. ahaksss


yg ini untuk June nanti. boleh tak Mak, Ayah??



yg ini untuk December nanti. pilihan mr. KAMU

apa pandangan rakan²???

berkenalan dgn The Coffee Bean & Tea Leaf

hye semua
lama sangat tak ber'hapdet' blog ni kan. hehe anor amat pemalas sekarang. ngak tahu kenapa...

rakan² nak tahu sesuatu tak? hehehe... setiap hari jumaat adalah hari aku ber-JAVACHIP! yerp yerp... amat jatuh chenta pd JAVACHIP. almost every jumaat aku akan bertandang ke Starbuck & ber-JAVA di sana. sengsorang pun tidak apa² asalkan tekak & perut aku menerima JAVA. amat melampaukah aku??

akan tetapi, mr. KAMU tidak beberapa menyukai Starbuck. mr. KAMU amat menchentai Coffee Bean & Tea Leaf. oleh kerana mr. KAMU ingin aku menduakan Starbuck, mr. KAMU telah membelanjakan aku Coffee Ice Blended® Drinks - Black Forest Cherries/Chocolate Covered Espresso Beans. fuhh!!~~ amat panjang bukan namanya??


yg rendah itu untuk mr. KAMU & yg tinggi itu untuk aku

pertama kali mencuba meminum ice blended di Coffee Bean. kami berdua-duaan di Coffee Bean KLCC. jangan tersalah anggap oke. kami hanya berdua tetapi amat ramai orang disekeliling kami. ihiksss


mr. KAMU yg ajar membungkus minuman² itu

cubaan mr. KAMU tidak berjaya. aku tetap setia kpd Starbuck!!! mr. KAMU, jom kita ber-JAVACHIP jumaat ini...

EYA masuk OT

hye all

lately ni, cuaca amat tak menentu bukan? ada hari yg akan hujan sentiasa, ada hari yg panas di pagi hari then hujan di petang hari. ada pulak tu, bgn tido aje dah hujan, pastu panas. ada juga yg hujan dr pagi then amat gloomy sepanjang hari. seperti hari ini laaa. matahari amat penyegan untuk tunjukkan diri. ouh...amat rindu pd matahari...

cuaca yg gloomy ni amat memberi efek pd aku okeh. yup! amat sangat kerana emosi aku amat tidak menentu sekarang. hrmmmm sedih la. aku bertegang urat (urat ke??) dgn mr. KAMU. salah aku juga sebab tidak meluahkan sepenuhnya rasa hati & keserabutan fikiran aku pd mr. KAMU. mr. KAMU amat bersalah anggap dengan perubahan emosi & mood aku hari ini. im so sorry sayang...stop! stop! jgn bercerita perihal rumahtangga anda di sini. hehehe

ouh ye...kesedihan aku last week. more specific, last thursday. EYA terpaksa mendapatkan rawatan. emergency treatment tau. amat sedih! teramat sedih! EYA 'sakit' masa kat Uptown Damansara. temp. tinggi gila & at same time aircond not functioning. OMG! baru aku teringat yg aku dah lama tak cek air EYA. im so sorry EYA, very² sorry.


kesan minyak & air radiator EYA yg bocor

nasib baik aku bersama mr. KAMU masa tu. tiada la berasa amat gelabah & risau kerana mr. KAMU uruskan segala sehingga EYA selamat tiba ke OT di Batu Caves. ouh ya...aku amat recommend OT di Batu Caves ini. OT ini amat cermat & teliti membuat kerja² penyembuhan EYA. EYA amat sihat setelah dirawat. i luv EYA!!! sila hubungi saya jika ingin mendapatkan rawatan di OT Batu Caves ini. ahaksss


nampak menitik air radiator & minyak EYA



EYA dah tak berdaya nak bergerak sendiri

EYA dah sihat kembali. total semua rawatan termasuk towing RM750. amacam rakan², agak murah bukan???

tiada mood hapdet

hye semua...

salam senja..ihiksss...masa typed entry ni, masa senja. aku bersenja kat KLSentral. aduh! amat letey kerana terpaksa bekerja keras hari ini berada di tempat client. pekerja dedikasi okie..

ouh ya... maaf ye rakan² kerana amat jarang meng"hapdet" blog kebelakangan ini. mr. KAMU juga selalu bertanya "syg tak hapdet blog ke hari ni?". mr. KAMU, syg awk neh amat kemalasan lately. amat ingin bertidur² manyak². mr. KAMU cukup geram jika aku cakap begini. jgn marah yer mr. KAMU... nanti kena jual wahahahahaha

amat banyak cerita ingin aku kongsi & hapdet-kan. nanti bila aku telah kembali bersenang-lenang, aku hapdet ye. rakan² & mr. KAMU, silalah sentiasa mengunjungi blog aku ini.

rindunya kat mr. KAMU

KAMU

hai semua...

panas betul hari ini. rasa terbakar sungguh. alangkah best-nya jika sekarang ni dapat air tembikai. hrmmmmm yummie!!! eeh...terliur plak cerita tentang air tembikai tu. ok ok! aku stop cerita tentang minuman lazat itu.

KAMU!
yer KAMU. KAMU tahukan siapa KAMU. hehehe aku happy sesangat sejak ada KAMU. KAMU benar² buat aku bahagia. KAMU sentiasa ceriakan hari² aku, lately. walau aku penat & mengantuk, yer yer, anor amat suka menidurkan diri dengan banyaknya...KAMU amat sabar melayan aku. KAMU treat me like im a PRINCESS. KAMU really make my day...

aku harap KAMU akan sentiasa bersabar dengan diri aku. sikap aku. kerenah aku. moga apa KAMU & aku rancang menjadi kenyataan

sayang pd KAMU!!

newest cousin

hye all
apa khabar? sudah makan-kah? sihat? ceria? bahagia tak???

aku sihat sentiasa. sudah makan. xpress food aje. ihiksss lari diet aku kan? aku amat ceria & happy. thanks to KAMU kerana sentiasa buat aku gembira & bahagia dr hari ke hari...

ouh ya... bukan nak bercerita tentang KAMU ya. jangan perasan tau. bluwekk!!~~
aku nak bercerita tentang cousin aku yg terbaru. anak aunty aku yg paling aku rapat. baru lahir subuh td around 5.46am kat hospital sg. buloh. amat comey okey. aku amat geram ingin mencubit pipi dia. so chubby!!!!


tangan bB lg putih dr aku



kecik & lembut kaki bB



soooooooooooooooooo chumey!!!!



alamak! bB silau kena flash camera

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009