sangat happy

hye semua...

apa khabar? buat apa weekend ni? aku??? aku buat tak tau. buley???

hehee ok ok.
aku takde buat pape pun. sabtu aku temankan kakak ela ke damansara jaya. sambil tunggu dia, aku wat alignment tayar EYA. rm40 utk 4 tayar. mahal ke murah???? then, dok umah tunggu Mak, Ayah & Adeq sampai dr Kuantan. amat rindu sama mereka okeh!

ahad pula? aku berblogging kat opis. ni posting dr opis la hehehe sat g nak gi jupe dD. ada masalah dunia yg perlu kami selesaikan. right dD???

juz nak share sikit aje... im very HAPPY dis week!!!! jutaan terima kasih kpd KAMU yg membuat aku happy. ahaksss!!

my next collection of HK - Tumbler

hye hye hye

seperti entry yg bawah tu, aku ada tepek picca tumbler HK kan? kali ni aku letak picca ia alone ekkk


cute sesangat. nak collect tumbler camni byk²

kaler ia sangat menarik. ada flower yg chantek itu. aku suka flower camtu. kalaulah in real world ada flower camtu, sure rumah aku berwarna-warni. kan kan?

so pinky!

morning all!
sihat tak? sudah breakfast? aku tak breakfast pun. minum anlene & milo kotak je. cukup mengenyangkan perut aku. hehehe

ouh ya...aku amat geram, grrrrrrrrr, dengan celcom broadband aku. amat lembab bila aku berOnLine dr rumah. nak berblogging pun tak boleh. amat sedih yer....nasib baik YM masih available. takde la aku kebosanan sgt berada di rumah. tHx a lot pd teman² yg sudi menemani aku berchatting. muahssss korang semua

hari ni nak "hapdet" collection HK aku. hahaha takde banyak mana pun. baru berjinak² laaa katakan. b4 memang minat, tapi tak terfikir nak buat collection. since dah pegang duit sendiri ni, aku amat berani menumpukan masa & kesungguhan aku untuk membuat koleksi HK ini. hehehe


amat suka tumbler itu. sebab ada bunga yg very kalerful

banyak sebenarnya tumbler HK kat kedai tu. tp aku mmg berkenan sesangat dgn yang ini. sebab amat jatuh chenta pd bunga yg kalerful tu. nampak tak??? walaupun agak mahal sikit, tidak mengapa. bukan selalu...ayat aku menyedapkan hati sendiri.hahaha


ini barangan untuk HAGUMI

asal nampak habuk je melekat pada HAGUMI, aku akan brush. so far, aku tak gunakan lagi kain itu. sayang nak pakai. hehehe

pasni nak beli bekas makanan HK la. boleh bawa bekal pergi kerja. berselera nak makan dlm bekas HK. ihikssss

her name is Hagumi

Hagumi ooo Hagumi

pelik ke? hehehe jangan laaa kepelikan. itulah nama pinky lappy aku. HAGUMI. Julia yg berikan nama itu. amat cute bukan?


inilah rupa anime Hagumi



my new baby. her name is HAGUMI

semenjak ada HAGUMI, dengan penuh bersenang-lenang aku berOnLine. ouh ya..case utk HAGUMI juga aku dah beli. seluruh Lowyatt aku pusing mencari sehingga jumpa yg ini.


HAGUMI's case

harga pun boleh tahan sebab SA tu bagi diskaun. amat puas hati bila dapat apa yg aku inginkan. tapi ada satu lg tak cukup. aku nak beli cover HAGUMI. cam selimut HAGUMI la. before aku simpan dalam case dia tu.ihiksss....

Tagged by Honey & Julia

hye all!!
apa khabar semua? sudah lunch? jgn lupa makan yer...especially miss Julia. kalau jatuh sakit nanti kan susah. camne nak jaga kedai? madam masliza, makan ubat tau. takut melarat pula demam tu... pd yg lain² juga, sila menjaga kesihatan anda...

ouh ya, pagi ini aku berasa amat malas untuk bangun. loceng HK amat gigih membuat riuh dipagi hari. dengan harapan berjaya membangunkan aku dr tidur. yer...anda telah berjaya!


terima kasih kerana amanah dgn tanggungjawab anda

pagi ini sampai lewat kat office. hehehe...aku dah keluar awal okeh. jalan sesak kat area construction tu. benci sungguh! dah la ada lori besar². tiap kali lalu sebelah lori...aku akan jerit² bersama EYA. tatot!!!! tp lori² pagi ini semua sopan & amat menghormati kereta² kecil seperti EYA. hehe...

ouh ye...aku telah ditag oleh teman² baru aku. Honey & Julia. my birthday wish list. ahakssss...hopefully ada yg tercapai la...


Make a list of what you want on your birthday
The list should be 10 numbers
Post the image of this award to your posting
Give it to 10 frens of yours



My Birthday Wishlist

[1]
Celebrate birthday sama family. kami berdinner bersama². mesti happy kan?? takde hadiah pun takpe janji family ingat birthday aku & celebrate

[2]
Yang ini macam susah je nak tercapai birthday tahun ini...hehehe...aku nak celebrate ngan My Prince. candle light dinner & dpt special give from him. aiyoh! Prince tammo kuar istana lg laaaa

[3]
Celebrate sama kawan². mesti besh kalau kawan² boleh buatkan suprise birthday party kat tepi pantai/tasik. buat masa sunset. so nice!!! yg penting kena ada aiskrim cake ye...i tak suka sponge cake. wahahahhaa demanding!

[4]
Nak dapat hadiah banyak² dr semua orang yg mengenali aku. so nice kalau mampu menambahkan koleksi Hello Kitty, polkadots & pinky² aku yg sedia ada.kehkehkeh

[5]
Nak digital camera Sony-Cybershot color pink itu. model DSC-T77. anyone can give me as my birthday present???

[6]
Best gak kalau dapat celebrate birthday kat tempat tinggi & lapang,kan? wow!! My Prince blh buat camtu tak????

[7]
part ni sedih sikit....aku nak sambut birthday sebagai kekasih, sebagai seorang tunang, sebagai seorang isteri & sebagai seorang mummy. adeh...so touching!

[8]
Nak sihat sentiasa, bahagia + happy sokmo & diberkati + dirahmatiNYA. semestinya juga aku harap, aku dipanjangkan umur supaya aku berkesempatan membalas jasa Mak & Ayah.

[9]
anyone boleh tak hadiahkan aku handbag Coach?? sila pilih design yg muda mudi yer. plsssssss

[10]
nak snow-ball / snow-globe yg cute & sweet banyak². dah ada banyak, nak susun dalam almari kaca. then letak kat hall. mesti chantek.....


plsss noted my birthday :: 14 Oct 1983


Awak kena tag!!!

[1] dD
[2] Sis ZieYLa
[3] PuTeRi DiaNa
[4] bHa
[5] Sis BimBo
[6] Sis MaiRa
[7] Sis VouGe
[8] Sis uMMisHa
[9] HaRiF
[10] sesiapa shj yg membaca entry ini

my next collection of HK - Alarm Clock

hye sume...
hari ini hari yg amat ceria. aku berblogging dr tepi tasik putrajaya kat presint 2. dD la beriya2 mengajak aku tgk hot baloon. so hot!!

mari aku cerita sedikit aktiviti semalam. level kerajinan ditahap maksimum. aku membasuh kesemua baju2 aku yg berlonggok dalam bakul. aku juga mandikan EYA. amat senang hati kerana EYA sudah wangi & bergaya

lewat ptg semalam selepas selesai segala aktiviti mengemas, aku ke Jusco Bkt Tinggi. mencari2 barang2 yg sepatutnya. guess what? aku jumpa jam loceng HK ini.


amat chantek bukan? lepas ini, tidak perlulah alarm hand-phone kejutkan aku di pagi hari or Mak yg amat rajin buat morning call pd aku.

alaaaaa....rindu kat Mak & Ayah. huwaaaaaaaaaa

hati amat gembira

hye all....
sowi lama tak "hapdet" blog. eeh...tidak lama sgt-kan tak ber"hapdet"? takpe2. selepas ini, pasti everyday ber"hapdet"...

sebab tiap2 hari ber"hapdet"????

lappy pinky yg aku nak tu dah ada!! yea yea...hati amat senang & gembira...

dalam aku gembira, aku sedey juga sebab lappy Evo tu majuk panjang. susah betul nak pujuk. aku ingat, nak anto Evo masuk OT okie tak? nanti boleh la Evo berkawan ngan lappy pinky itu...

ouh....aku tgh memikirkan nama lappy pinky. kali ni, mintak tlg dr rakan2. aci tak???

picca tagged by bHa

Go to your photos folder in your computer. Go to the 6th folder of photos. Go to the 6th picture in that folder. Put the picture on your blog and a description of it. Invite six friends to join the challenge. Link them in your blog and let them know they have been challenged!


picca kasut ini aku snap masa belek2 kasut kat vincci padini store concept @ Cineleisure. masa ni si dD pun ada...tgh belek2 beg SEED dia itu... oleh sebab membeli baju ada buttons, kasut pun kunun2 nak yg berbutton. dD tak berkenan. aku pun actually tak berkenan. suka2 try je tu hahahaha
hrmmmm....sape yg aku nak tag ekkk? haaaa as usual!

1 - Sis Zieyla
2 - dD
3 - Puteri Diana
4 - Masliza
5 - Harif
6 - Etoi

Entry Khas Untuk Mereka Berdua

afternoon all....
hari ni amat happy masa pergi kerja. mood tgh best skrg. i like!!!


ini snap dr nokia syaQ

mereka inilah yg meneman aku beli kasut kat Nose, Pavilion. syaQ teramat arif selok belok Pavilion. rumah kedua-kan syaQ???


white shirt = dD :: stripe shirt = syaQ

ingin mengenali mereka??? sila hubungi saya yer. wahahahaha

Fatal Flaw by South Jordan


They told me be careful
They said be weary of you
They warn persistence is the fatal flaw

I find myself waiting
Find myself hoping that you'll
One day fall into my open arms

But it's ok, you can just call me friend
Even though I mind I'll just take the backseat again
In the end I'm here
In the end just sit and stare
The season change not making way
As I'm just waiting waiting waiting for you

But I've been here a time or two
Like trying to fight the dying breath
Why is every step I take so damn hard

I've got some battle wounds from this
I've got the sinking feeling in my skin
I'm getting tired of the night
Just waiting for the light

But it's ok, you can just call me friend
Even though I mind I'll just take the backseat again
In the end I'm here
In the end just sit and stare
The season change not making way
As I'm just waiting waiting waiting for you

But it's ok, you can just call me friend
Even though I mind I'll just take the backseat again
In the end I'm here
In the end just sit and stare
The season change not making way
As I'm just waiting waiting waiting for you

They said be weary of you
They warn persistence is the fatal flaw

thx to Sis ZieYLa bcoz bg lagu ni. very d lite & easy

lepaking @ NZ Garden

best betul bila datang mood & idea utk "hapdet" blog ini. haaa dD. kan aku dah kata. berdentum2 aku posting. baca jgn tak baca kehkehkeh

aktiviti shopping last monday diakhiri ngan melepak d NZ Garden. sape penah lepak sana??? sila angkat tangan anda!!!


hanya kami bertiga pun oke untuk meroyan tau

yer yer...tempat baru itu. dekat ngan KLCC. sebelah menara public bank itu. dekat juga dgn Zouk. opsss!! but it's really awesome! mmg chantek view sana dikala malam. amat best tertarik d bomb!!

momok????

haaaaaaaaaaaaaaaaaa
pasti terkejut ngan title entry aku ini kan? hehehe jgn suprise sgt. bukan nak cerita ttg momok tau...tp tentang momoe stuffs


sangat suka beg ini

yeah! inilah momoe aku. aku target beg lain tp bila masuk momoe OU tu, aku sambar design ini. hrmmm mayb next time aku sambar momoe yg aku target itu. dan aku dgn suka suki memanggil outlet itu, MOMOK!!! hakhakhak

opsss! sowi guys. skrg ni memang tgh mood shopping gila2. so, blog pun penuh ngan ceritera shopping aku. bukan nak riak, bukan nak menunjuk tau. just share my happiness...

eeh...sukati aku la kan. inikan blog aku!

pinky curtain

hai everyone..
apa khabar? hihihi sudah tido yer? takpe2. nanti bila dah bangun tido, jgn lupa baca entry ni yek...


pink + a bit dots + buttons = chantek!!

cuba lihat langsir baru itu. amat chomey + chantek kan? yeah... aku amat suka pink dan dots2. ada plak big button utk hang curtain tu. cute!!

ouh yerp! i know, i know. my new curtains ni bukan kategori polkadots. but, aku still suka sbb it's look very nice. especially bila malam. sooooooo chantek!!

sangat senang hati bila menonton TV

aku amat senang hati bila Mak & Ayah sangat suka curtain ini. hehehe... nanti kami nak buat untuk rumah Kuantan. pasti cantik & ceria rumah sana nanti. langsir raya untuk tahun ini
best! best! best!

OMG!! im really shopaholic [part 2]

hye hye hye....

masih ada mood meng"hapdet". so, aku teruskan aktiviti aku hari ni. berdigiscrapping + meng"hapdet" blog. yeah! aku sgt suka hati....

continue to part 2 plak. ada sebab ia jd part 2. sebab apa ekkk???
jeng jeng jeng

sebabnya..... these stuffs aku beli masa gi Pavilion on Monday. kali ni, syaQ pun join kami.sian syaQ. ikut je kerenah aku yg suka masuk segala kedai yg jual cute2 stuffs tu. i love HK & pink so much la syaQ. btw....thx buddy 4 ur patient & understanding. dD mmg dah faham karenah aku sesangat. ihikssss


hitam pilihan dD. purple pilihan syaQ. thx guys!

inilah yg aku cari2 dr Nose kat OU. dah nasib orang berkaki kecil + cumey. size takde. kehkehkeh... nasib SA kat OU tu baik. tlg cek ngan outlet Nose yg lain. outlet mana ada size aku. ahaksss! at last, kat Pavilion gak yg ada. yippie!!!

ouh ya.. actually aku mencari pip toe yg kaler hitam itu. sekali, yg purple pun aku rembat. totally out of mind!!! so, aku dah cover for 2 month shoes.

nx month no need to buy new shoe dear....

OMG!! im really shopaholic

hye all
dalam pd aku kerajinan mengemas rumah, aku curi2 meng'hapdet' blog. kerajinan aku weekend ini berada ditahap maksima. yeah!! keep it up girl

cakap ttg weekend, since dis weekend aku rajin. so, pe jd pd weekend2 aku yg lalu, kan? takmo cite yg dah lama berlalu. aku nak cite ttg weekend lepas, yg ada cuti 3 hari sebab maulidur Rasul.

what im doing during dat long weekend? guess what.... aku SHOPPING!!!! kehkehkeh...am i mad? maybe kot sebab dah lama tak bershopping mcm tu. from top to toe aku borong. lengkap!

ouh ya...aku bershopping ngan dD, ma best buddy. dr ikano ke the curve ke cineleisure ke ikea & lastly ke OU. kami mmg gila! tiap kedai kami masuk walau tak beli. sampaikan tiny thing pun kami tgk...

ouh....
kamu semua jgn pk bukan2. tiny thing yg aku maksudkan of course cute stuffs. even reben pun aku usha as long as it is polkadots!!! for sure kedai yg ada jual HK aku masuk. grrrrrr geram sungguh tgk menda2 pinky neh. rasa nak sambar semua


new tops from padini concept store @ Ikano Power Centre



polkadots sleeveless from pull & bear @ One Utama



more new tops & polkadots from Zara @ One Utama


oh no! slow plak internet aku hari ni. so, picca yg lain aku akan update later...
sowi!!!

rindu nya!!!

morning!
saturday morning... yea yea..

aku happy sebab parent & adik beradik lain blk sini today. dah lama tak gather 1 family. if tak silap, last sekali masa mak ayah balik dr langkawi. mak bwk balik bbbyyyykkkkkk chocolate!!

yeah...aku rindu bangat sama mereka. aku tgh mengira masa mereka sampai sini. Abang mungkin yg pertama sampai nanti sebab dia kata nak gerak dr Ipoh pagi ni. parent & Adeq mungkin petang kot sebab singgah kampung, ada kenduri kahwin. aku je malas pegi...hihihi...mak jgn marah ekkk...along penat laaaa

oh ya! dalam pd aku rindu kat family aku, aku notice yg aku rindukan gak teman2 kat Cari.com. haaaa... kat Fav Blog yg ada list Cari. tu ler teman2 aku. teman2 satu misi, satu harapan! ahakssss....

guys...really miss u. i'll be back sooner. no mood + lots of work lately + tired

tribute to my best buddy

morning all...
apa khabar? jarang betul aku meng'hapdet' blog skrg. bz? tak juga. xde mood? ya...mayb dat d correct answer. hihihi

hari ini aku MC. tak bape nak sehat. post ni dah lama aku pk kan cuma baru hari ni berasa nak posting. yes... my special tribute to ma best buddy... mohd khairil nizam a.k.a dD

dia baaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkk sgt2. best kwn ngan dia. dia lah pendengar setia aku, fesyen consultant aku, penasihat aku dlm segala segi. rasa cam jln ngan artis sbb ramai tgk2 dia. rambut ko mmg mencuri perhatian orang beb. ko ttp cool & hot...yeah!!!



thx dD for being my gud listener, my advisor & my best buddy.
friendship forever babe!!!

sy amat marah skrg

hrmmm nothing much to say...
mmg tgh marah sgt2...lappy cayunk wat hal. asyik wat hal je skrg ni...

argh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

make over EYA

update sket ttg EYA nih....

hehehe
hari ni hari EYA di-make over. yeah!!! 2 drpd 4 wishlist aku utk EYA dah tercapai...
nnt aku update picca EYA terbaru okeh

tatot mak & ayah marah sbb meng-makeover EYA
kehkekeh

Tagged by dD

morning!!!
lama tak update blog. rindunye!!! hehehehe
pepagi merayau2 kat blog kawan2, tak pasai2 kena tag.

dD!! ko bg tag yg terAMAT panjang ni kenapa??? why??? why??? why me?????


1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
dont know!

2.WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?
last year i guess..

3.DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
of course!

4.WHAT IS YOUR FAVOURITE LUNCH MEAT?
chicken chop blackpepper.yummie!!!

5. DO YOU HAVE KID?
not married yet!

6.IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
of course!!!

7. DO YOU USE SARCASM?
depend on the situation hak3

8.DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
ya & it always make me sick!

9.WOULD YOU BUNGEE JUMP?
erk...sometime maybe

10.WHAT IS YOUR FAVOURITE CEREAL?
cornflakes

11.DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
not really....

12.WHAT IS YOUR FAVOURITE ICE CREAM?
baskin robbin

13.WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
their dressing

14. RED OR PINK?
more to pink but also love red

15.WHAT IS YOUR LEAST FAVOURITE THING ABOUT YOURSELF?
talkactive & hot-temper

16.WHOM DO U MISS THE MOST?
my mom & dad & also my siblings...

17.DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
absolutely!!!

18.WHAT COLOUR OF PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
both BLACK!

19. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
rihanna - unfaithful

20. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOUR WOULD YOU BE?
PINK & BLUE & WHITE...

21. FAVOURITE SMELLS?
fresh & vanilla

22. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?
dD (last nite) & kak maria (just now)

23. DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU?
yerp! b'coz he's very understanding

26. FAVOURITE SPORTS TO WATCH?
bola but surely not malaysian football

27. HAIR COLOUR?
black

28. EYE COLOUR?
erm...not sure. black maybe

29. DO YOU WEAR CONTACTS?
nope!

30. FAVOURITE FOOD?
aiseh....as long as makanan & halal, that's my favourite

31. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
both!!

32. LAST MOVIE YOU WATCHED?
huwaaaaa...no time for watching

33. WHAT COLOUR OF SHIRT ARE YOU WEARING?
green (my baju kurung)

34. SUMMER OR WINTER?
winter!! ihikssss

35. FAVOURITE DESSERT?
pie & papaya

36. MOST LIKELY TO RESPOND?
everybody!!

37. LEAST LIKELY TO RESPOND?
everybody!!

38. WHAT BOOK ARE YOU READING?
RAPI

39. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
conteng2 b'coz it's just A4 paper

40. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
chinese movie...do not know the title....hahahha

41. FAVOURITE SOUND(S)?
ombak & angin

42. WHAT IS THE FURTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
aussie

43. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
tau baca orang kot...hahaha

44. WHERE WERE YOU BORN?
Slim River, Perak

45. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK?
Masliza & Sis ZieyLa

Love Story by Taylor Swift



We were both young when I first saw you
I close my eyes and the flashback starts
I'm standing there
On a balcony in summer air
See the lights
See the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
You say hello
Little did I know
That you were Romeo you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please dont go
And I said
Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all that's left to do is run
You'll be the prince and I'll be be the princess
It's a love story baby just say yes
So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet cause we're dead if they know
So close your eyes
Escape this town for a little while
Cause you were Romeo I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
And I was begging you please don't go and I said:
Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes
Romeo save me, they try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real,
Don't be afraid
We'll make it out of this mess
It's a love story baby just say yes, oh,
I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town I said:
Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head, I don't know what to think
He knealt to the ground and pulled out a ring
And said:
Marry me Juliet you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad you'll pick out a white dress
It's a love story baby just say yes
Oh, oh, oh
Oh, oh, oh, oh
Cause we were both young when I first saw you

[++ where my prince??? ++]

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009