at last EYA wif me!!!

aku masih tak sempat sangat nak snap snap snap pix EYA. almost 1week EYA dah bersama aku. berhujan, berpanas, bermalam, bersiang bersama2. love u EYA!!!


hari 1st bersiar2 ngan EYA ke Ikano Power Centre

Libra characteristic


pas lunch ni, nak elak ngantuk sebab kekenyangan ni, aku mula ngarut2 search tentang sifat2 orang yg bernaung bawah bintang Libra. huhuhu... ada yg benar, ada yg kurang tepat & ada yg memang tak tepat langsung!!

* Suka berbual *
- yer la ni. ringan mulut a.k.a peramah -

* Suka orang yang sayang padanya *
- ada ke yg suka org benci kat dia??? -

* Suka ambil jln tengah *
- tak jugak -

* Sangat menawan & sopan santun *
- erk...sket2 je kebenarannya -

* Kecantikan luar & dalam *
- tgh berusaha -

* Tidak pandai berbohong & berpura-pura *
- bohong sunat sekali sekala -

* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan *
- yes i am -

* Sentiasa berkawan *
- of course!! tak suka bermusuh okay -

* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama *
- sensitif tu ada. rajuk2 ngada tu yg lebey nye -

* Cepat marah *
- tak dinafikan -

* Macam pentingkan diri sendiri *
- for certain time & situation -

* Tidak menolong orang kecuali diminta *
- related ngan atas kan?? -

* Suka melihat dari perspektifnya sendiri *
- hmmmmm -

* Tidak suka terima pandangan orang lain *
- x gak. depends pd pandangan org tu gak -

* Emosi yang mudah terusik *
- sensitif lew tu -

* Suka berangan & pandai bercakap *
- ada angan2 senang arr nak wat plan utk jadikan ia kenyataan -

* Emosi yang kelam kabut *
- agak la kot -

* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan) *
- admit it! -

* Suka melancong, bidang sastera & seni *
- melancong YES! -

* Pengasih, penyayang & lemah lembut *
- takde lemah& lembut sgt -

* Romantik dalam percintaan *
- dah lama tak bercinta -

* Mudah terusik hati & cemburu *
- cemburu tanda sayang beb -

* Ambil berat tentang orang lain *
- caring okay bukan busybody -

* Suka kegiatan luar *
- depends -

* Orang yang adil *
- kena tgk pro & contra -

* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran *
- boros tidak dinafikan. hehe tgh usaha nak ubah -

* Mudah patah semangat *
- totally wrong -

permata sulung Mak & Ayah


hari ni aku rasa rindu sesangat pada Mak & Ayah... walhal, aku baru je jupe depa cuti CNY baru2 ni. pepagi aku dah call Mak borak2 before start wat keje. hrmmm bila aku nak balik jupe mereka ekkk....

cuti CNY baru2 ni, semua family aku ada. kami duduk borak2 dan terbuka plak cerita ttg pengalaman Mak melahirkan anak2 dia 4org neh. hehehe... aku share cite pengalaman Mak lahirkan aku dulu ekkkkk

aku lahir cara normal & adik2 aku sume lahir ikut "tingkap". Mak cite, masa Mak kandungkan aku till melahirkan aku, Mak memang "dikawal" secara tegas oleh arwah Tokwan. banyak pantang Mak kena ikut. arwah Tokwan memang tegas bab2 camtu. tambahan, Mak anak emas arwah Tokwan gitu... ihikssss

aku dilahirkan di rumah arwah Tokwan & Tok. Mak dah rasa sakit nak lahirkan sejak tengahari tp aku keluar masa tengah malam. hehehe... tu yg Mak kata aku degil tu. iyer ke??? Ayah plak masa tu takde ngan Mak. masa tu, Ayah aku keje kat Bentong. Mak plak ada kat Perak. huisshhhh, mau tak sedey. dah la lahirkan anak sulung, hubby plak takde disisi. dr tengahari la gak Mak nangis sebab Ayah takde. plak tu, aku degil takmo kuar cepat2. hehehe


sayalah permata hati sulung Mak & Ayah

Living Cabin stuffs

hye all....
curi2 jap update blog ni. nak berdigiscrapping jap lg. hehehe

sejak keje kat kota damansara neh, aku rajin g giant kota damansara. then, aku wajib singgah Living Cabin tu. tgk2 barang2 yg mana cute2, sweet2... hehe... ada yg berkenan aku beli lew.... tambah koleksi peribadi sambil2 perabih duet...

kalo Mak tau neh...mesti aku kena bebel. Mak jangan marah ekkk...


first item i bought there

'baby' saya nama EYA

selamat pagi semua...

ramai sangat yg speculate ttg 'baby' dan hari sabtu yg aku tungu2 last week. sampai wish aku congratulation sebab dah nak bertunang. hahaha... korang silap laa... untuk hentikan spekulasi korang, ni aku tepek 'baby' aku...


nama saya EYA


inilah pix 'baby' aku. ni aku snap masa aku & parent aku nak amik dia dr 'kurungan' dia sabtu lalu. kami tgh check 'baby' time ni before bawa balik rumah. sekarang 'baby' ada kat kuantan ngan ayah.

AJA ayah aku pakai laaaa hehehe

Laguku Untukmu by Meet Uncle Hussain

best song for AJL23. wah! aku tak sangka sungguh sebab aku expect lagu Sampai Syurga yg menang. go for indi band! makin maju angpa skrg ni. rm25k beb...

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicelah
Bagaiku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini
Takkan berubah kerna aku tetap aku
Dan lalu rindumu bukanlah aku

[chorus)]

Guna hati, akal dan fikiranmu
Berbeza
Kau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Apakah aku
Hanya boneka yang sering engkau mainkan
Yang dikawal oleh jari-jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahkah engkau fikirkan
Cukup cukuplah oh cukuplah

[ulang chorus]

Tak faham tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan
Berbeza-berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa
Bebaskan bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan
Cukuplah sudahlah
Sampai di sini saja
Hubungan kita berdua
Hoa... hoa... hoa...

[++ aku suka lirik kat last paragraph tu ++]

dinner from giant

hye sume
hari minggu yg agak penat

yerp! aku kepenatan sebab mengemas rumah. ni pun curi2 update blog sementara tunggu mesin kain. mesin kain + update blog + tgk AJL. haaaa... aku teka lagu faizal tahir menang kali ni. korang agak2 sape ekkk???

btw, petang td aku kuar ke Giant Shah Alam. ramainya orang. parking pun susah nak dapat. jauh plak tu. penat aku jalan tau. nasib tak hujan. if ujan, susah la saya...


dinner aku utk malam ni


ni yg aku makan utk malam ni sambil tgk AJL. hikhikhik cubaan untuk mengawal selera makan aku gak sebenarnya. okie tak? kamu semua dinner apa malam ni???

Analysis Moment

morning all

happy sungguh aku semalam. 'baby' dah ada kat rumah. pukul 2.30pm, ayah bawa balik 'baby' ke rumah. aku tak sempat lagi nak belek2 'baby' sebab 'baby' sekarang dlm 'analysis moment' ngan ayah for 1week. ayah pun cam suka je ngan 'baby'. mana2 nak bawa 'baby' je.

lepas 'analysis moment', insyaALLAH 'baby' akan berada bawah jagaan aku. aku jaga 'baby' elok2 supaya sentiasa sihat. nanti aku update pix 'baby' yg aku amik semalam...

'baby' pepagi ni dah dibawa ke kuantan huhuhuhu

saturday already

yea yea...

sabtu akhirnya tiba. sekarang aku mengira masa jek ni. insyaALLAH dalam tengahari aku akan bawa balik 'baby' aku. tak sabar nak dapatkan my 'baby'!!! hope semuanya dalam keadaan lancar & baik...

tik tok tik tok tik tok

Itu Bukan Aku by Pretty Ugly

Telah cuba sedaya upaya
Untuk sembuh luka
Namun masih lagi kau tak terima
Katamu itu dusta

Mereka hanya cemburukan kita berdua
Mustahil ku menduakan dirimu
Kau segala galanya wooooo ooo

[chorus]

Dah berkali ku bicara
Masih tak percaya
Itu bukan aku
Kini kau sudah berganti
Kepada dirimu
Ku dilarang kembali

Tak pernah ku salahkan
Dirimu atas semua
Ku cuma dihasut dan kau cuma sangsi
Dengan kesetiaanku

Siapa harus kau dengarkan
Aku atau dia
Di mana letak diriku ini
Di mata atau di hati wooooo ooo

[ulang chorus]

[++ best best best. lirik ia meaningful ++]

cant wait for dis saturday

yea yea yea...

hye sume... sehat tak??? aku agak kelam kabut dis week. sambil siapkan kerja, aku kena study. but it's ok. aku suka ngan apa aku buat sekarang ni. seyes!!! baru aku faham kepenatan bekerja sebenar. hikhikhik

btw, nak update sikit ttg 'baby' aku tu. wah!! dah tak sabar rasanya nak tunggu 'baby' aku tu. harap 'baby' sihat2 belaka...

thx Ayah... thx Mak

happy birthday KaK nGaH

Happy Birthday yang ke-22!!



hari ni birthday adik aku yg kedua. genap 22 tahun. aku nak bercerita ttg adik aku ni okie

dia anak no 2 dlm 4 orang anak2 mak & ayah. sekarang dia study kat UiTM buat degree in Art & Design. course yg menelan belanja yg amat besar!!

seorang yang lembut hati, agak 'cengeng'. mean, senang mengalirkan air mata. mana tak-nye, aku marah adik aku yg no 3, dia yg menangis. hihihi... seorang yg penyayang kot sebab adik2 aku g prefer minta tlg dr dia berbanding aku. wahahahaha...

g satu, dia agak rajin wat kerja2 yg tak boleh dibuatnya. sbb, dia ni senang jatuh sakit. tp biasa arr kan, yg tak boleh tu la lg kita suka buat...

aku suka gak sakat dia ni. hihihi walau teruk aku sakat dia, dia takde melawan pun. paling best bila dia urutkan badan aku. pergh!!! ringan badan. nanti urut along lagi ekkkk

apa2 pun, aku sayang dia. walau dia nampak pendiam, aku tau dia matang.

kak ngah, along doakan kak ngah sihat sentiasa. belajar baik2. jangan nakal2. moga bertambah matang, seiring dgn pertambahan usia ni. bahagia sentiasa. sentiasa dirahmati ALLAH. murah rezeki. cepat2 kawin tau!!! ihikssss

soalan cepumas

sejuk nya malam ni. tadi tak de pun hujan. bagus arr sejuk kan. pasni dah nak masuk musim panas. ewah... cam dok oversea plak... hihihi

dah 2hari aku balik lambat. 1 je task tp form nye terlalu banyak yg kena buat. pening kepala aku. selama ni pening wat asg/pojek/test/kuiz/exam, tapi ni pening ia lain sebab melibatkan client & orang lain. yang penting, pening ia melibatkan duet!!! wahahaha... tapi best gak sebab banyak menda baru aku dapat...

haaa...sejak dua menjak aku bekerjaya ni, pasti 1 soalan ni akan orang tanya kat aku.

"Bila nak kahwin?"


hadoi!! soalan cepumas a.k.a agak bahaya tu. kenapa kena tanya camtu ekkkk? jawab gini, orang kata gitu. jawab gitu, orang kata gini. so???

certain time, aku jawab main2 je. depends pd orang yg bertanya gak. ada yg aku jawab jujur aje. takde jodoh lagi. in fact, aku tak pikir pun lagi. banyak menda aku nak capai & kalau boleh, biarlah aku stabil dulu.

kenapa, bila dah abis study, dah kerja...soalan tu yang akan ditanya????


muka tgh pikir macam2

counting down

hye all...

hari yg amat bz. tp aku sempat g update sket blog neh ngan entry baru. sebab mengantuk sgt neh. form masih byk tak siap. takut nye!!!

at same time, tak sabar tunggu 'baby' kuar. aku mengira masa je sekarang ni. hehehe...


adik beradik aku yg aku sayang gile!!

lappy cayunk ver 3

yea yea yea

lappy cayunk dah sehat semula. segala penyakit2 yang ada telah dinyahbuang dr dlm tubuh lappy. aku pun dah protect lappy ngan antibodi yg dirasakan cukup kuat utk lindungi lappy dr segala ancaman. hope lappy sehat selalu seperti dulu kala...

tapi lappy cayunk, nape YM tak leh nak login????

sayang mak... sayang ayah

selamat malam semua...

malam ni tido kat tempat baru. hehehe bilik sewa dekat ngan opis. save sket duet tambang gi keje. jalan kaki tak sampe 15min pun. rm10 per day. cam hotel plak tp kira boleh la utk sementara waktu. sementara tunggu 'baby' kuar dari 'kurungan' dia. tak sabo nye! btw, thx to mak & ayah sebab makbulkan permintaan anakmu yg noty ini...


digiscrap yg simple dr aku


pix parent aku masa mother/father's day yg lepas. sambut sekali je. mlm before pakteh aku nikah. parent ku yg kadang garang kadang sporting...

sayang mak...sayang ayah... muah muah muah!!!

lappy cayunk ver 2

morning all

hari ni kena masuk opis gak. team-member yg together-gether wat sistem tu nak datang hari ni. before diorang datang, sempat agi aku update blog. dekat 1week tak tgk...rindu nyer!!!

aku kesedihan dalam gembira semalam. lappy dah tak boleh oN. waaaaaaaaa!!!! dekat pukul 1pg aku try betulkan mana yg mampu, but ia dah nazak sesangat. takde cara lain kecuali FORMAT!!

aku tak format la lagi sebab segala khazanahnya tak di'backup'kan lagi. huhuhu...tumpang pc opis arr pagi ni backup segala menda.hihihi mlm ni lappy akan masuk operation theatre. hope esok lappy cayunk sehat semula seperti biasa ye....

mana team-member ni?????

Jemputan Walimatulurus

ahaaaaaa

menarik tak tajuk entry kali ni? jgn arr bersangka bukan2. bukan nak wat jemputan utk diri sendiri. hehehe lambat lagi arr tuan empunya blog nak berakad nikah. naik pelamin dah selalu (sebab amik pix ngan pengantin) hehehe

kawan2 zaman sekolah sampe la yg sekarang ramai pilih dis year, 2009, utk menamatkan zaman bujang mereka. congratulation for them!! moga kekal bahagia sampe ke akhir nafas...

jemputan yg diterima setakat 4 Januari 2009

11 Januari 2009 - Wedding Qus & Sally (xKPMIM)
31 Januari 2009 - Wedding Zul & Haili (xKPMIM)
30 Mei 2009 - Wedding Kak Yat & fiancee (xBSE)
30 Mei 2009 - Wedding Aida & fiancee (xSTTJ)
June 2009 - Wedding Lina & fiancee (xKPMIM)

others will be update later

see ya!

lappy cayunk

adesh....dush dush dush (tumbuk dinding)

geram betul rasanya. lappy ku yg selama ni sehat walafiat dah mula sakit2. tanpa tunjuk apa2 simptom, rupa2nya segala jenis virus dah ada dlm badan ia. tak sedar lgsg masa bila jadi. protection yg ada tak cukup bagus utk mengesan rupanya..even nak mengubati pun ia tak mampu gak

sian lappy saya... wat masa skrg, masa utk operation masih tak seswai. lappy sabar tau... nanti kita buang sama2 penyakit yg ada pd lappy yer...be strong tau

muahssss lappy cayunk...

1st day @ Scot Technology

morning all...

pagi yg sejuk + nyaman. mana tak sejuk kalo dah ujan. dgr2, pahang banjir. tp impossible arr umah aku kat tgh bandar tu kena banjir. stadium darul makmur pun banjir kalo camtu tau...

opsss...lupa plak tujuan asal. kenangan 1st day masuk keje. huhuhu... bukan aku tak penah keje b4. tp semalam agak beza ngan b4 la sbb aku keje selepas bergelar penganggur terhormat utk lebih kurang 2bln...

pkol 9am aku dah terpacak kat bawah opis ngan ayah & abang (adik lelaki aku). aku dah musykil daaaa...keje ke tak hari ni? huhuhu aku call bos, hp dia off. so, aku call opis-mate aku (her name MekLa) & at last, aku ngan dia sama2 arr tunggu kat bawah tu till mr. finance manager dtg bukak opis at 10am++...

nothing much aku blh wat 1st day kat tmpt keje tu. kami bertiga je tu pun mr finance manager kua g bank. tinggal aku ngan MekLa je. dia mintak aku baca SRS e-pertubuhan. pheewwww jenuh gak arr aku membaca & bagi faham. takde la susah mana tp sbb selama ni bese wat in Eng, tup tap dah keje in Malay, agak terkontang kanting kejap...

buat tu sket, ni sket...kuar lunch, burak2 sana sini...then tepat 5.30pm ayah call kata dah sampai. hik3...tu je aktiviti yg aku wat

1st day @ Scot Technology

Fall For You by Secondhand Serenade

The best thing about tonight's
That we're not fighting
It couldn't be that we have been this way before
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core

But hold your breath
Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind
I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you that
I would never fall apart
You always thought that I was stronger
I may have failed
But I have loved you from the start

Oh, But hold your breath
Because tonight will be the night
that I will fall for you, over again
Don't make me change my mind
I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible

So breathe in so deep
Breathe me in
I'm yours to keep

And hold onto your words
'Cause talk is cheap
And remember me tonight
When you're asleep

Because tonight will be the night
that I will fall for you, over again
Don't make me change my mind
I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find

Tonight will be the night
that I will fall for you, over again
Don't make me change my mind
I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find

[++ suka bangat lagu ini ++]

make ur dream come true dear

2009

as usual..aku tido lambat malam new year. memang tiap tahun camtu & aku tak tau asal. aku takde kuar celebrate pun..rimas org ramai2 & aku tak suka pun, wat semak kepala hotak aku jek.

kadang, bila lewat malam camni, masa aku pikir2 kan segala yg penah aku lalui selama ni. ape yg sedih, yg gembira & segala yang yang arrr

apa aku harap, tahun 2009 ni bawak lebih banyak kebahagiaan dalam hidup aku. of course aku harap aku berjaya jadikan segala impian aku kenyataan...

one is on d way!!!

Selamat Tahun Baru 2009

selamat tinggal 2008

welcome 2009!!!

aku? aku celebrate depan lappy-ku yg sakit perut (tak dpt nak format sbb tak bwk balik cD-nye) sambil layan star movie..tgk trilogi pirates of the carribean. ngan adeq ya ku terchenta ihiksss

apa target aku utk 2009 ekkk? hrmmmm i do hv my own target. but...let it b my big secret la
ihiksss...certain perkara aku dah bagitau...

so...wait & see the result

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009