stroll 4: Pantai Cherating

hye sume...

no idea utk coret2 ttg entry yg ini. sape suka pantai angkat kaki!!! hikhikhik...

aku suka bangat sih sama pantai. teringat zaman diploma aku dulu. blh kata every week aku ke cherating.sama poo & kwn2 yg lain (selalunya ngan poo lew). memang mendamaikan dan aku paling suka waktu pagi di tepi pantai. pergh... rasa segar sgt2.

suasana malam amat mendamaikan. dgr bunyi ombak...best nye irama alam. kalo kat cherating, blh nampak pelabuhan. cahaya2 tu cam menarik je tau...

waaaaaa miss dat moment!!!!

latest aku g cherating masa jd pemandu pelancong masa pakcik makcik & family mertua dia dtg Kuantan. byk betul perubahan nye tp memori tetap sama...


pantai masih sama kan kan


pakcik makcik bersama mertua & ipar


[++ teramat rindu kenangan lalu ++]

Ayah & Mak

Ayah dan ibu
Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...

Bagilah tunjuk ajar dan nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat


agak2, ingat tak lagu ni??? aku pun tak bape nak ingat tp hari tu masa otw balik dr kampung, ayah dgr radio stesen mana ntah, tup tap tgh mainkan lagu ni. ayah siap suh kitorang dengar. ayah cakap ia lagu nasihat. yup2 aku agreed! memang lagu nasihat...
.

sayang ayah...sayang emak!!!


¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009