stroll 1: Felda Jerangau, Dungun, Terengganu

hari ke-2 aku sebagai bekas pelajar... ihiksss.... aku & family g felda jerangau. memenuhi jemputan staff ayah, adik dia kawen daaaaaa... mak dah pesan, bgn pg sebab ayah nak bwk g bekpes dulu. aku tak ingat plak nama tmpt ayah nak bwk g bekpes tu tp yg aku dgr, nak makan nasi lemak. sejak ayah pindah sini, dia & mak mmg rajin jalan2 cari makan. honeymoon la katakan... aku tersedar pukul 8am, takde bunyi2 yg sume dah bgn. aku cont je arr golek2 sampe arr aku dgr ayah aku dtg mengganggu ketenteraman awam aku & adik aku... hehehe

kami tak sempat bekpes pun. nasi lemak dah abes. aku dah tau katne tmpt tu... dekat ngan JPJ & sebelah SMT bkt pelindung tu. tp stok dah abes plak. mak decide, OTW ke felda jerangau tu nanti singgah arr kedai makan. kedai dah sediakan stok lunch, yg kitorg neh masih mencari stok bekpes... hihihi

ayah pilih jalan pantai. so, sepanjang perjalanan tu takde arr buhsan sgt since blh tgk pantai berbagai. byk sgt dah perubahan kat area pantai tu sejak aku tinggalkan zaman diploma. kalo aku tak silap, last aku g area sana pun masa sem 1 diploma aku. mmg lama arr kan... masa lalu kat rantau petronas, teringat kat kawan2 yg sentiasa bz keje ngan petronas tu. tp mmg memorable sebab teringat pd org yg kenalkan aku pd kwsn tu. kawan masa diploma aku. dia bawa kami sampe ke kwsn industri petronas tu. masa tu mlm hari, mmg cantik banget arr kwsn tu. tu la 1st time aku g & terus jatuh chenta pd kwsn tu.

around 2++ kami sampe umah pengantin. pengantin dah selesai makan pun & kami baru sampe. nasib baek la juadah ada g kan... kalo tak mmg rasa sgt tak berbaloi dtg jejauh tu. hehehe selamat pengantin baru - moga bahagia hingga ke akhir hayat!!!! neway, bukan kami tetamu yg lambat. ada lg yg lg lambat dr kami okie....

jalan pulang, ayat pilih ikut jabor. singgah sat beli buah & air. as usual, aku pilih air milo kotak (fav aku masa kat kolej). makcik yg jual tu kata, kat kedai lain jual rm2 sekotak. kunun nak kata dia jual murah la tu. pdhal kat KL aku blh dpt rege rm1.50 compared dia jual rm1.70. mana agi murah????? hehehe... tak kesah arr kan yg penting aku dpt minum... oh ya... ayah beli buah duku. so dlm kete, aku makan arr sesama ayah sepanjang perjalanan.... tp pastu aku tido till kuantan sebab jalan tu buhsan. kiri kanan utan, kalo tak utan, kelapa sawit.... hehehe

apa pun, best la gak jalan2 aku hari ni. mengimbas kenangan silam sama kawan2 lama. pe la kabar mereka sume kan??? rindu lak kat korang sume

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009