Tanpa by Sixth Sense

Resah yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

(bridge)

Tanpa... Cintamu aku resah
Tanpa... Kasihmu aku hampa
Tanpa... Dirimu aku mati

Kini benar-benarku rasakan
Dalam relung hatiku tanpamu
Aku tak mengerti

Takut, takut jauh dari dirimu
Dan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati...

[++ dituju khas utk: ??? ++]

pagi ahad + to-do-list

pagi ahad! selalu nya org bgn lewat kan. aku? agak lewat arr kot tp kalo ikutkan hati nak bgn lagi lagi lagi lewat sebab aku mengantuk gile². dr khamis mlm aku tak dapat tido yg sempurna selama 6jam, tu paling minima! utk kekal cergas & jelita. hakhakhak

tp disebabkan sebakul kain baju aku yg dah terendam sejak semalam, aku paksa utk bangun gak arr. hari ni aku rasa byk keje perlu aku settle kan. ngan due date asg yg makin dekat, final exam yg dah tak lama, interview yg menanti..pergh...byk tul. mampu ke aku settle sume tu hari ni???

oh ya! hari ni open house classmate aku (pomot jap) Zira & Zaim. macam janji² je double-Z ni. adakah jodoh antara mereka?? (latest update 11:28AM umah Zaim cancel plak) ihiks...btw, sowi tak dpt nak dtg. bese la, transportation problem. g pun, semalam atuk ajak g Seremban 2. umah sedara depa kat sana. tak tau la g ke tau. tp pakteh aku cuti hari ni. mungkinkah pegi???? kawan aku paling dekat umahnya dgn aku pun wat open house hari ni. belakang umah aje..konpem la dtg kan Kak Put kan... dgr riuh je dapur td... mesti masak spesel neh

to-do-list
[1] basuh baju - settle
[2] amik kertas photostat
[3] update & print resume
[4] siapkan documentation TIE
[5] gosok baju & tudung
[6] gi open house Kak Put

Adrenalin by Melastik Bintang

Hari dan hidupku
Takkan seindah dulu
Tanpa mu.. tanpa mu..
Ada hikmahnya hidup
Tanpa kasih darimu
Sayangmu, senyum mu..

Seharusnya aku terus melangkah kaki denganmu
Melindungmu, menjagamu
Lebih berbanding diriku

Dan ku angkuh silapku
Terlalu sempit minda ku
Akalku, sangkar mu..
Namun salahkah aku
Kau sering berselindung(?)
Selalu, berlalu..

Andai ada pengganti mu, akan ku peluk dirinya
Melindungnya.. menjaganya..
Lebih berbanding diriku

(bridge)

Seharusnya aku terus melangkah kaki denganmu
Melindungmu, menjagamu
lebih berbanding diriku

Andai ada pengganti mu, akan ku peluk dirinya
Melindungnya.. menjaganya..
Lebih berbanding diriku

[++ lagu yg rancak tp lirik agak meaningful ++]

reminder: assignment due date

(1) TIE Individual Assignment - 24 Oct 2008

(2) SCM Individual & Group Assignment - within 27 till 31 Oct 2008

(3) Starting Up Project - 30 Oct 2008

[++ latest update on 19 Oct ++]

Myvi SE 2008 part II

mlm td masa otw gi umah kak long, kazen aku sms

SMS ubin: "along, ko amik myvi SE kaler ivory white. smart giler"
SMS aku: "tau takpe. mmg kami nak kaler tu pun. kasik tukar rim kaler putih ke. mmg mantap"


masih tak berkesempatan lagi nak g test drive.


dah terbayang dalam pikiran camne nak make up little babyku ini

dinner kat umah kak long-18oct

malam tadi gi umah kak long kat Pinggiran Subang Jaya. kak long ada wat makan² sket. atuk, ibu, cima, ayu & boan pun ada. aku follow aje makteh & pakteh. g pun, dah lama tak jupe mira, kakak & abg long...

btw, kak long neh kakak makteh aku. tp dah terbiasa bahasa kan diri as "kak long" instead of "mak long". yer ler, pangkat dia ngan aku ni cam anak ngan mak la kan kan...cam aku ngan makteh aku


ni la anak2 kak long & ayah yuci: kakak, mira, bang long

memula sampai tu, aku terus dok kaco mira makan. bkn main ayu lagi anak dara kak long yg kecik tu. duduk bersimpuh sambil makan nasi + ayam & dengan jayanya dia menyelerakkan makanan tu. sampe dlm baju dia nasi tu masuk tau.

kak long masak macam². aku makan ayam kampung masak lemak. sedap + tak pedas. cam tau2 je aku neh tak leh kepedasan. fav buah aku pun ada iaitu BETIK!!!

kami lepak till 12am arr sebab tgk cerekarama kat TV3, Kehangatan Lantana, sampai habis. jarang aku layan cerekarama tau. mantap arr cite tu. byk beri pengajaran pd suami isteri. Aku tertanya² apa makna lantana tu. balik aje umah, aku ON laptop & search makna lantana. lor....rupanya lantana tu nama kepada bunga tahi ayam. nama komersial gitu. mmg buley wat jual la. ihiksss

contrary: cedey nye

posting cedey nye aku dulu kan ttg hdd aku yg rosak tu. now ia dah elok!!! epi sgt2 sebab sume data n file aku dlm tu selamat.

share sket arr cara aku recover ia. aku pujuk laptop tu elok2. aku bersihkan, aku bukak sume nye & bersihkan dalaman ia.

patut arr laptop tu selalu hangat dr biasa. kat fan ia byk gile habuk & sampah sarap yg tersekat. ia ada dwifungsi katakan. selain berfungsi menyejukkan laptop tu, ia juga menapis segala habuk & sampah sarap (termasuk rambut) hik hik hik

setelah aku godek2 n pasang semula segala skru yg aku dah tanggalkan semasa proses membersih, aku ON n masukkan CD windows ia. aku memilih 'R' utk repair windows. pilih 'R' yg pertama tau. kunun2 cam terer arr guna recovery console. aku try aje command 'CHKDSK' (betul ke aku type ni..lupa plak). nnt system auto-running arr menda tu till ia restart sendiri.

alhamdullillah. try-error proses aku berjaya!!! windows aku ngan successful-nye ter'ubat'


ni la rupa hdd laptop aku

usually, aku keluar kan dari laptop & jadikan as xternal sebab malas nak usung laptop g kolej...berat sgt.

[++ laptop dah uzur ++]

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009