stroll 3: balik kampung

bangun pagi rasa malas je sebab hari ujan & rasa besh sangat2 utk terus golek2.sebelum mak bising & ayah datang ngacau, aku bangun & terus mandi & bersiap. yea! hari ni nak balik kampung.... (sempat kaco adik td hehehe)

around 10am kami berangkat. ujan sepanjang perjalanan. so, ayah drive slow je la. yg besh tu,ayah bukak mp3 lagu raya. hikhikhik terasa sgt nak beraya & balik kampung...

tadi agak suspen sungguh. nak tau sebab ape? sebab selepas R&R gambang before maran tu, fuel indicator lamp tu dah nyala. wah!! takutnye....takut tak sempat sampe temerloh sebab kat R&R sana ada petrol station pas R&R Gambang. ayah suh kita cek dlm manual book tengok bape reserve tank minyak...

tapi, thx GOD sempat sampe R&R temerloh. fuh!!! pas isi full tank, kami teruskan perjalanan sampe R&R genting sempah. lunch kat sana je... sejuk sesangat udara sana. since kami nak ke perak, ayah ikut jln genting terus ke kuala kubu. wah!! udara atas tu sungguh sejuk.

ada landslide sket kat jalan tu sampe wat jalan jammed. hrm...ada juga accident. musim ujan ni, mana blh drive laju2. jalan licin kan.... pemandangan pun tak jelas... so, pandulah slow & steady. biar lambat asal selamat tau




at last, sampai gak kat kg!!!!

1 Comment:

jasmin said...

lalau genting lg cpt ka?

p/s: x tahu ingin bertanya

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009