Selamat Tahun Baru 1430H

yeay yeay dah new year!

erk...dont get confused. tahun baru Hijrah hari ni. so...apa azam & niat yg tersemat utk tahun baru ni?

semalam jadi pengalaman utk masa depan yg lebih bersinar....

Cyber-shot Digital Still Camera - DSC-T77

hye hye hye

hari ni tepek digicam yg aku idam2kan & akan usaha dpt kan next year.

pinky2 gitu...

kalau dah ada digicam ni...mmg makin penuh la koleksi pix aku. tak yah la usung dslr yg beso tu ke mana2 hehehe

Coach Boutique @ Pavilion

taraaaaaaa....

inilah boutique Coach yg aku usha dr luar dulu. next year make sure u'll get in & buy something there babe!!

hehe...

Wish List 2009 Ver 2.0

entry yg lepas aku ada letak wish list utk 2009 kan? kali ni, wish list for 2009 yg di update sket

hehehe

~~ My 2009 Wish List ~~

Myvi SE - target b4 June 2009
Coach Handbag - target b4 Aidilfitri (blh pakai masa raya nnt)
Cyber-shot Digital Still Camera - DSC-T77 - target b4 end of 2009
Collection of shoes - at least buy 1 per month
Collection of clothes - at least buy 1 per month
Got rm10K in my account - my target saving!!!

Att: Donwload pix exhibition + karaoke

ni koleksi pix exhibition on 22 Oct. so sorry for late entry guys!!

Day 2 Exhibition 22 Oct

Karaoke 24 Oct

no title

kenapa ngan blog aku neh??? dah masuk hari ke-3 aku try update tp sume tak lepas. kenapa? kenapa? kenapa???

aku geram neh!!!

Att: Donwload pix jamuan makan BSE

sowie guys...

aku amik masa lama sgt nak upload sume pix2 jamuan makan BSE hari tu. dah abes raya haji dah hehehe

since size pix tu sume agak besar & kuantitinya yg banyak, untuk memudahkan korang download, aku divided pix2 tu kpd beberapa folder...download ngan penuh kesabaran okeh...

selamat menambah koleksi pix BSE!!!

#1
#2
#3
#4

wish list 2009

lagi 10hari je kita nak masuk tahun baru, 2009. amacam, tercapai tak azam tahun 2008? or, carry forward je ke 2009? hehehe

aku? ada arr yg tercapai & as usual, carry forward same thing ke tahun baru. but, next year aku ada wish list aku & hopefully aku berjaya capaikan semua wish list aku...


~~My 2009 Wish List~~

Myvi SE
Coach Handbag
Cyber-shot Digital Still Camera - DSC-T77

aktiviti: mari karaoke

hye hye hye

agak lama tak update neh...btw, aku takde kat kuantan. dr hari insin sampe semalam (jumaat) aku ada d kL. urus pelbagai perkara. pergh...letih sungguh & pukul 4pg td baru aku sampai kuantan.

later aku story apa aktiviti aku selama d kL. skrg ni, aku nak cite ttg aktiviti kemuncak aku & rakan2 selama aku d kL

kami meroyan utk melepaskan tensen yg ada...almost 1week & semalam kemuncaknya. kami berkaraoke dr 2pm-5pm. wahahahha...memang melalak tak hengat dunia. enjoy sgt!!




sayang korang sume

download vid clip karoq lepas...tgk tarian dr bdk2 BSE yg meroyan

dancing

Terus Terang by Butterfingers


Aku terjumpa lirik ni kat page someone. aku tak sangka ia sebuah lirik lagu yg amat simple & catchy. aku dengar lagu ni terus jatuh chenta...


1 2 3 4
Isnin Sampai Jumaat
Wang Ringgit Boleh Dicari
Tapi Mana Nak Sama
Dengan Kau Seorang
Yang Suka Berterus Terang
Hanya Kau Yang Ku Sayang

1 2 3 4
Siapa Cepat Dia Dapat
Kalau Sakit Makan Ubat
Tapi Mana Nak Sama
Dengan Kau Seorang
Yang Suka Berterus Terang
Hanya Kau Yang Ku Sayang

Yang Ku Sayang
Hati Riang
Jiwa Tenang
Daku Senang
Terus Terang

Semakin Susah Nak Menjadi
Seseorang Masa Kini
Tapi Saya Tak Peduli
Janji Hati Yang Riang
Dengan Kau Seorang
Yang Suka Berterus Terang
Hanya Kau Yang Ku Sayang

Dengan Kau Seorang
Yang Suka Berterus Terang
Hanya Kau Yang Ku Sayang

Yang Ku Sayang
Hati Riang
Jiwa Tenang
Daku Senang
Terus Terang (2X)


[++ lirik lagu ni best..sempoi ++]

suka kau...suka kamu...sukati aku!

hye hye hye...

semalam b4 tido, aku gumbira kerana ada yg buat aku tersenyum...hehehe...bahagiakah???no komen!

pagi ni bangun pagi...ntah mana aku nak explain ekk...takpe arr abaikan shj...

suka kau! suka kamu! sukati aku! mmg ada 3 makna kat 3 ayat tu...sume beza2...ada rahsia nya...

Buat Aku Tersenyum by Sheila On 7

dalam pada aku bz mengodek2 blog ni (pening nye ngadap coding), winamp aku mainkan lagu ni. mmg buat aku tersenyum...sebab buat aku teringat pada seseorang. ihikssss


Datanglah sayang dan biarkan ku berbaring
Di pelukanmu walaupun 'tuk sejenak
Usaplah dahiku dan kan kukatakan semua

Bila ku lelah tetaplah disini
Jangan tinggalkan aku sendiri
Bila ku marah biarkanku bersandar
Jangan kau pergi untuk menghindar

Rasakan resahku dan buat aku tersenyum
Dengan canda tawamu walaupun 'tuk sekejap
Karna hanya engkaulah yang sanggup katakan aku

Karna engkaulah satu-satunya untukku
Dan pastikan kita selalu bersama
Karna dirimulah yang sanggup mengerti aku
Dalam susah ataupun senang

Dapatkah engkau s'lalu menjagaku
Dan mampukah engkau mempertahankanku

Bila ku lelah tetaplah disini
Jangan tinggalkan aku sendiri
Bila kumarah biarkanku bersandar
Jangan kau pergi untuk menghindar

stroll 4: Pantai Cherating

hye sume...

no idea utk coret2 ttg entry yg ini. sape suka pantai angkat kaki!!! hikhikhik...

aku suka bangat sih sama pantai. teringat zaman diploma aku dulu. blh kata every week aku ke cherating.sama poo & kwn2 yg lain (selalunya ngan poo lew). memang mendamaikan dan aku paling suka waktu pagi di tepi pantai. pergh... rasa segar sgt2.

suasana malam amat mendamaikan. dgr bunyi ombak...best nye irama alam. kalo kat cherating, blh nampak pelabuhan. cahaya2 tu cam menarik je tau...

waaaaaa miss dat moment!!!!

latest aku g cherating masa jd pemandu pelancong masa pakcik makcik & family mertua dia dtg Kuantan. byk betul perubahan nye tp memori tetap sama...


pantai masih sama kan kan


pakcik makcik bersama mertua & ipar


[++ teramat rindu kenangan lalu ++]

Ayah & Mak

Ayah dan ibu
Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...

Bagilah tunjuk ajar dan nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat


agak2, ingat tak lagu ni??? aku pun tak bape nak ingat tp hari tu masa otw balik dr kampung, ayah dgr radio stesen mana ntah, tup tap tgh mainkan lagu ni. ayah siap suh kitorang dengar. ayah cakap ia lagu nasihat. yup2 aku agreed! memang lagu nasihat...
.

sayang ayah...sayang emak!!!


Digiscrap [part 2] : Anak-anak Mak & Ayah

aku bermood baik utk ber'digi-scrapping' ni...ini hasil ke-4 aku selepas pix muffin & suasana genting... hehe... mas, komen anda diperlukan


hasil ke-4 aku sejak berkecimpung dgn digiscrapping neh


Malaysia vs Vietnam

hye hye hye....

baru aje sampe dr Slim River. sempat gak singgah Janda Baik, beraya ngan Aki & Wan d sana. Akma makin cumey...geram sgt kat dia.hikhikhik...


budak kema yg amat noty


masa dlm perjalanan td, otak dok menimbang2 idea utk update blog. tiba teringat aksi Ayah, Abang & Pakteh semasa d kg. saksi kpd kekalahan team bola Malaysia ketika menentang Vietnam.

huhuhuhu... menangis ke??? takde arr taksub sgt sampe menangis. tp jeritan2 mereka pd mlm hari mmg loud & clear. faham2 je la suasana kg yg aman damai sunyi sepi d malam hari. ewah!!

GOL!!!!!!!!!!!! sorakan semasa team Valaysia berjaya sumbatkan gol. mmg meloncat2 la mereka (meloncat ke???) aku & yg lain kat ruang depan, layan pix2 raya ihikssss

tiba2, kami kat depan dgr "BODOH betooooolllll laaaaa" (stupid is d mean word okey). rupa2nya, tu sorakan kekalahan team Malaysia. nak tau kenapa??? keeper Malaysia yg ala2 cumey cam budak sekolah tu gagal sekat gol dr team Vietnam. menurut saksi2 yg menonton match tu, gol yg dijaringkan very d simple & keeper tu tak blh nak halang. berangan tgh padang kot... mungkinkah dia teringat pd kekasihnya??? wahahahhaha

itulah hakikatnya. bola tu bulat kan... memana team blh menang, boleh kalah atau mungkin boleh seri, tak menang tak kalah. teringat statement dr Abang, "kalo tak tgk live, heboh kata menang arrr, main bagus arrr. tapi bila aku dok tunggu & tgk live, main cam ampesh then kalah"...

[++ conclusion dr aku ++]
[++ jgn tgk live mana2 match team Malaysia okey kalo nak depa menang ihikssss ++]


stroll 3: balik kampung

bangun pagi rasa malas je sebab hari ujan & rasa besh sangat2 utk terus golek2.sebelum mak bising & ayah datang ngacau, aku bangun & terus mandi & bersiap. yea! hari ni nak balik kampung.... (sempat kaco adik td hehehe)

around 10am kami berangkat. ujan sepanjang perjalanan. so, ayah drive slow je la. yg besh tu,ayah bukak mp3 lagu raya. hikhikhik terasa sgt nak beraya & balik kampung...

tadi agak suspen sungguh. nak tau sebab ape? sebab selepas R&R gambang before maran tu, fuel indicator lamp tu dah nyala. wah!! takutnye....takut tak sempat sampe temerloh sebab kat R&R sana ada petrol station pas R&R Gambang. ayah suh kita cek dlm manual book tengok bape reserve tank minyak...

tapi, thx GOD sempat sampe R&R temerloh. fuh!!! pas isi full tank, kami teruskan perjalanan sampe R&R genting sempah. lunch kat sana je... sejuk sesangat udara sana. since kami nak ke perak, ayah ikut jln genting terus ke kuala kubu. wah!! udara atas tu sungguh sejuk.

ada landslide sket kat jalan tu sampe wat jalan jammed. hrm...ada juga accident. musim ujan ni, mana blh drive laju2. jalan licin kan.... pemandangan pun tak jelas... so, pandulah slow & steady. biar lambat asal selamat tau




at last, sampai gak kat kg!!!!

Chocolate Mini Muffin

yeah! today's activity....make a mini muffin...

thank so much to masliza for ur lovely recipe. a bit changes had done.. i change the coco powder to milo and add some chocolate rice on top of the muffin. but it's still tasteful!!

here is the picture of my mini muffin



here is the recipe given by masliza

Bahan A
2 cawan susu full cream suam
1 cawan butter cair
2 cawan brown sugar

Bahan B (kacau rata)
1 biji telur gred B
1 sudu kecil esen vanilla

Bahan C (ayakkan)
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bikarbonat

Cara
1 - Panaskan kukusan
2 - Cairkan butter dalam susu suam
3 - Kacau semua Bahan A supaya sebati
4 - Masukkan ke dalam Bahan B dan kacau rata
5 - Masukkan Bahan C dan gaulkan supaya sebati
6 - Susun paper cup yg paling kecil dalam petitin yg paling kecil
7 - Masukkan adunan ke dalam paper cup
8 - Kukuskan selama 15 minit dengan api sederhana
9 - Sejukkan dan hidangkan

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009