BSE :: Reinventing Future [part 3]

as promised before...aku update lg pix sekitar exhibition hari tu. sowi amik masa yg lama nak update. bz ngan asg + berpoya2 tak hengat dunia. wakakakkaka.... aku selitkan gak pix masa g karoq pas exhibition settle... mmg havoc gile!!


exhibitor2 (aku bukan exhibitor tau ekekeke)


snap snap snap


purple yg vogue!



happy birthday yg ke-24 syaq

BSE :: Reinventing Future [part 2]

aku update sket pix2 exhibition lalu...more to stuff yg ada kat booth la k.menarik tau. purple gitu! cos lain pun tak kurang hebat tp aku tak berkesempatan snap pix diorg.









>

snap snap snap [part 1]

semalam malam sementara bersiap nak g umah Kak Put, aku snap snap snap!!! takde byk mana tp kira ok arr utk menghabiskan masa aku


kepala katil aku yg berhias jam loceng baru



meja solek aku yg penuh ngan barang2. Ayah aku dah pesan suh kemas sebab dia nak balik weekend ni. bersepah ke???tak kan....ihiksss



koleksi wangian aku dr kecik sampe beso. eeh ada RM1 dalam balang la...sape punya tu???

BSE :: Reinventing Future [part 1]

skrg ni kat lobi UniKL tgh berlangsung Open Day. melibatkan 4 course dr MIIT:

BSE (d great!!!)
BeeIMD (multi-talented)
BNS (rangkaian & talian)
BCEC (biz online neh)

aku tak terlibat secara langsung pun. since aku pn. penasihat (kekdahnya), aku lebih relax la. dtg2 booth aje tergamam aku. lawo siut. motip purple tu mmg menjadi. nampak mewah. wah!!! aku snap snap snap seberapa yg blh td. hehe later aku tepek utk tatapan


banner Open Day UniKL. cantek.. alamak! ter'interprem' plak dD neh



banner BSE.. kena dongak nak tengok


poster BSE yg ditampal merata2

jalan jalan 20.10.08

diawal perancangan, aku plan mlm semalam nak update blog tp pas g beraya umah Kak Put (kali kedua tp ngan Pakteh & Makteh) dan umah Mejar, aku terus berasa penyakit malas aku datang. so, hari ni aku pinjam laptop & broadband Boy (thx a lot Fahmy Nazar) utk melunaskan perancangan aku semalam..location oL: belakang booth BSE hehehe

exhibition tgh berlangsung neh. mmg grand + superb! berbangga aku ada junior² yg marbeles! well done all. next year wat lagi malatop tau.....wah!

haaaa...cite ttg hari semalam aku lagi. interview session yang agak hampes sebab hati aku takde langsung pada job tu. semalam attend je interview, collect experience. got 2nd interview this thursday ther .. huh!

aku follow dD, m@dy & fahmy nazar g Times Square. jupe baju² yg agak cumey tp takde beli la sebab terlalu rambang mata, tak sure nak pilih yg mana. aku masuk 1 kedai souvenir...stuffs yg ada mmg comey. aku dah mark kedai tu. nx time dtg mmg aku nak borong hikhikhik lupe plak cite ttg jejaka 3org yg aku follow tu. depa beli tie wat pakai masa exhibition. abes sume kedai kat floor tu depa masuk. nasib 1floor aje..kalo tiap tingkat depa nak g??? adoiyai!!!!

dr bB, straight g Jalan TAR. g SSF Home Decomart. cute + cantik design SSF's stuffs. ada arr aku mark beberapa barang. aku nak deco bilik tido aku tu. walaupun aku tido sorang (blom sampe masa tido berteman hehehe) aku suka surrounding aku nice + simple + cantik . pastu aku rayau sengsorang ke MJ (Maju Junction). jejaka yg 3org itu kembali ke kolej, nak setup booth for exhibition. motip purple oke...


dD kata ni blh jd design blk pengantin aku ihiksss


satu rm1.40 kalo order 100 dah rm1400...pergh!!!!


jam loceng baru. ganti jam yg mak bawa gi Kuantan. dgn jaya nya bangunkan aku pagi tadi


barang yg aku beli kat guardian

mmg agak keletihan aku semalam. byk berjalan. dr KLCC-kolej-BB-Jln TAR-MJ. it's ok. aku happy gile kuar ngan 3jejaka itu. terima kasih dD, m@dy & fahmy nazar

[++ sakit kaki ++]

Tanpa by Sixth Sense

Resah yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

(bridge)

Tanpa... Cintamu aku resah
Tanpa... Kasihmu aku hampa
Tanpa... Dirimu aku mati

Kini benar-benarku rasakan
Dalam relung hatiku tanpamu
Aku tak mengerti

Takut, takut jauh dari dirimu
Dan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati...

[++ dituju khas utk: ??? ++]

pagi ahad + to-do-list

pagi ahad! selalu nya org bgn lewat kan. aku? agak lewat arr kot tp kalo ikutkan hati nak bgn lagi lagi lagi lewat sebab aku mengantuk gile². dr khamis mlm aku tak dapat tido yg sempurna selama 6jam, tu paling minima! utk kekal cergas & jelita. hakhakhak

tp disebabkan sebakul kain baju aku yg dah terendam sejak semalam, aku paksa utk bangun gak arr. hari ni aku rasa byk keje perlu aku settle kan. ngan due date asg yg makin dekat, final exam yg dah tak lama, interview yg menanti..pergh...byk tul. mampu ke aku settle sume tu hari ni???

oh ya! hari ni open house classmate aku (pomot jap) Zira & Zaim. macam janji² je double-Z ni. adakah jodoh antara mereka?? (latest update 11:28AM umah Zaim cancel plak) ihiks...btw, sowi tak dpt nak dtg. bese la, transportation problem. g pun, semalam atuk ajak g Seremban 2. umah sedara depa kat sana. tak tau la g ke tau. tp pakteh aku cuti hari ni. mungkinkah pegi???? kawan aku paling dekat umahnya dgn aku pun wat open house hari ni. belakang umah aje..konpem la dtg kan Kak Put kan... dgr riuh je dapur td... mesti masak spesel neh

to-do-list
[1] basuh baju - settle
[2] amik kertas photostat
[3] update & print resume
[4] siapkan documentation TIE
[5] gosok baju & tudung
[6] gi open house Kak Put

Adrenalin by Melastik Bintang

Hari dan hidupku
Takkan seindah dulu
Tanpa mu.. tanpa mu..
Ada hikmahnya hidup
Tanpa kasih darimu
Sayangmu, senyum mu..

Seharusnya aku terus melangkah kaki denganmu
Melindungmu, menjagamu
Lebih berbanding diriku

Dan ku angkuh silapku
Terlalu sempit minda ku
Akalku, sangkar mu..
Namun salahkah aku
Kau sering berselindung(?)
Selalu, berlalu..

Andai ada pengganti mu, akan ku peluk dirinya
Melindungnya.. menjaganya..
Lebih berbanding diriku

(bridge)

Seharusnya aku terus melangkah kaki denganmu
Melindungmu, menjagamu
lebih berbanding diriku

Andai ada pengganti mu, akan ku peluk dirinya
Melindungnya.. menjaganya..
Lebih berbanding diriku

[++ lagu yg rancak tp lirik agak meaningful ++]

reminder: assignment due date

(1) TIE Individual Assignment - 24 Oct 2008

(2) SCM Individual & Group Assignment - within 27 till 31 Oct 2008

(3) Starting Up Project - 30 Oct 2008

[++ latest update on 19 Oct ++]

Myvi SE 2008 part II

mlm td masa otw gi umah kak long, kazen aku sms

SMS ubin: "along, ko amik myvi SE kaler ivory white. smart giler"
SMS aku: "tau takpe. mmg kami nak kaler tu pun. kasik tukar rim kaler putih ke. mmg mantap"


masih tak berkesempatan lagi nak g test drive.


dah terbayang dalam pikiran camne nak make up little babyku ini

dinner kat umah kak long-18oct

malam tadi gi umah kak long kat Pinggiran Subang Jaya. kak long ada wat makan² sket. atuk, ibu, cima, ayu & boan pun ada. aku follow aje makteh & pakteh. g pun, dah lama tak jupe mira, kakak & abg long...

btw, kak long neh kakak makteh aku. tp dah terbiasa bahasa kan diri as "kak long" instead of "mak long". yer ler, pangkat dia ngan aku ni cam anak ngan mak la kan kan...cam aku ngan makteh aku


ni la anak2 kak long & ayah yuci: kakak, mira, bang long

memula sampai tu, aku terus dok kaco mira makan. bkn main ayu lagi anak dara kak long yg kecik tu. duduk bersimpuh sambil makan nasi + ayam & dengan jayanya dia menyelerakkan makanan tu. sampe dlm baju dia nasi tu masuk tau.

kak long masak macam². aku makan ayam kampung masak lemak. sedap + tak pedas. cam tau2 je aku neh tak leh kepedasan. fav buah aku pun ada iaitu BETIK!!!

kami lepak till 12am arr sebab tgk cerekarama kat TV3, Kehangatan Lantana, sampai habis. jarang aku layan cerekarama tau. mantap arr cite tu. byk beri pengajaran pd suami isteri. Aku tertanya² apa makna lantana tu. balik aje umah, aku ON laptop & search makna lantana. lor....rupanya lantana tu nama kepada bunga tahi ayam. nama komersial gitu. mmg buley wat jual la. ihiksss

contrary: cedey nye

posting cedey nye aku dulu kan ttg hdd aku yg rosak tu. now ia dah elok!!! epi sgt2 sebab sume data n file aku dlm tu selamat.

share sket arr cara aku recover ia. aku pujuk laptop tu elok2. aku bersihkan, aku bukak sume nye & bersihkan dalaman ia.

patut arr laptop tu selalu hangat dr biasa. kat fan ia byk gile habuk & sampah sarap yg tersekat. ia ada dwifungsi katakan. selain berfungsi menyejukkan laptop tu, ia juga menapis segala habuk & sampah sarap (termasuk rambut) hik hik hik

setelah aku godek2 n pasang semula segala skru yg aku dah tanggalkan semasa proses membersih, aku ON n masukkan CD windows ia. aku memilih 'R' utk repair windows. pilih 'R' yg pertama tau. kunun2 cam terer arr guna recovery console. aku try aje command 'CHKDSK' (betul ke aku type ni..lupa plak). nnt system auto-running arr menda tu till ia restart sendiri.

alhamdullillah. try-error proses aku berjaya!!! windows aku ngan successful-nye ter'ubat'


ni la rupa hdd laptop aku

usually, aku keluar kan dari laptop & jadikan as xternal sebab malas nak usung laptop g kolej...berat sgt.

[++ laptop dah uzur ++]

Sisa by Nitrus

Apa makna rasa itu padamu
Apa maksudmu segalanya ada pada diriku
Apa ceritaku tiada satu kau teramat perlu
Apa yang kau lihat itu seadanya aku

Benar satu itu ada padanya
Benarkah kau terfikir itu tiada padaku
Benarkan aku buktikannya itu pada dirimu
>Benarkan dirimu fikir kemungkinan itu.. ooo

Mungkin kaukan terseksa jika bersamaku
Mungkin jua kau kan sesalinya seumur hidupmu
Mungkin jua suratannya begitu
Mungkin aku bukan yang kau kenali dulu

Benar segalanya ada padaku
Pernahkah kau terfikir itu tiada padamu
Benarkan aku buktikannya itu pada dirimu
Benarkan dirimu fikir kemungkinan itu.. ooo

Mungkin kau kan terseksa jika bersamaku
Mungkin jua kau kan sesalinya seumur hidupmu
Mungkin jua suratannya begitu
Mungkin aku bukan yang kau kenali dulu

Mungkin ku yang terseksa jika bersamamu
Munkin jua ku kan sesalinya seumur hidupku
Mungkin jua suratannya begitu
Mungkin kamu bukan yang ku kenali dulu

[++ lagu ini sangat besh ++]

transnasional

>

nampak tak beza both tiket neh? tak nampak??? cuba tgk kat 'Surcharge (30%)' tak melampau ke? kenaikan harga tiket ni almost rm6 tau. menyesal plak masa raya tu balik Kuantan naik bus. padahal parent aku nak datang jemput gak... Tapi takpa la. besh gak merasa berbuka dalam bas

hujan yg turun


ades...kat kolej lagi ni.KL ujan lebat...lebat sesangat sampe tak nampak arr bangunan sebelah tu..hujan yg turun tu rezeki rite? mungkin rezeki aku sebab pakteh & makteh aku dtg pick up aku kat kolej.ibu mengandung nak makan kat Kg Baru.sambil layan lagu kat lab neh..mmg feeling jek huhuhu

Myvi SE 2008



dah usha myvi SE baru??? agak menarik perhatian arr kan design & new color yg dia offer...oren zahid gitu...ekekeke.... aku tak nampak sgt beza nye..tp takpe..aku try tepek pix SE baru & SE lama

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009