Selamat Tahun Baru 1430H

yeay yeay dah new year!

erk...dont get confused. tahun baru Hijrah hari ni. so...apa azam & niat yg tersemat utk tahun baru ni?

semalam jadi pengalaman utk masa depan yg lebih bersinar....

Cyber-shot Digital Still Camera - DSC-T77

hye hye hye

hari ni tepek digicam yg aku idam2kan & akan usaha dpt kan next year.

pinky2 gitu...

kalau dah ada digicam ni...mmg makin penuh la koleksi pix aku. tak yah la usung dslr yg beso tu ke mana2 hehehe

Coach Boutique @ Pavilion

taraaaaaaa....

inilah boutique Coach yg aku usha dr luar dulu. next year make sure u'll get in & buy something there babe!!

hehe...

Wish List 2009 Ver 2.0

entry yg lepas aku ada letak wish list utk 2009 kan? kali ni, wish list for 2009 yg di update sket

hehehe

~~ My 2009 Wish List ~~

Myvi SE - target b4 June 2009
Coach Handbag - target b4 Aidilfitri (blh pakai masa raya nnt)
Cyber-shot Digital Still Camera - DSC-T77 - target b4 end of 2009
Collection of shoes - at least buy 1 per month
Collection of clothes - at least buy 1 per month
Got rm10K in my account - my target saving!!!

Att: Donwload pix exhibition + karaoke

ni koleksi pix exhibition on 22 Oct. so sorry for late entry guys!!

Day 2 Exhibition 22 Oct

Karaoke 24 Oct

no title

kenapa ngan blog aku neh??? dah masuk hari ke-3 aku try update tp sume tak lepas. kenapa? kenapa? kenapa???

aku geram neh!!!

Att: Donwload pix jamuan makan BSE

sowie guys...

aku amik masa lama sgt nak upload sume pix2 jamuan makan BSE hari tu. dah abes raya haji dah hehehe

since size pix tu sume agak besar & kuantitinya yg banyak, untuk memudahkan korang download, aku divided pix2 tu kpd beberapa folder...download ngan penuh kesabaran okeh...

selamat menambah koleksi pix BSE!!!

#1
#2
#3
#4

wish list 2009

lagi 10hari je kita nak masuk tahun baru, 2009. amacam, tercapai tak azam tahun 2008? or, carry forward je ke 2009? hehehe

aku? ada arr yg tercapai & as usual, carry forward same thing ke tahun baru. but, next year aku ada wish list aku & hopefully aku berjaya capaikan semua wish list aku...


~~My 2009 Wish List~~

Myvi SE
Coach Handbag
Cyber-shot Digital Still Camera - DSC-T77

aktiviti: mari karaoke

hye hye hye

agak lama tak update neh...btw, aku takde kat kuantan. dr hari insin sampe semalam (jumaat) aku ada d kL. urus pelbagai perkara. pergh...letih sungguh & pukul 4pg td baru aku sampai kuantan.

later aku story apa aktiviti aku selama d kL. skrg ni, aku nak cite ttg aktiviti kemuncak aku & rakan2 selama aku d kL

kami meroyan utk melepaskan tensen yg ada...almost 1week & semalam kemuncaknya. kami berkaraoke dr 2pm-5pm. wahahahha...memang melalak tak hengat dunia. enjoy sgt!!




sayang korang sume

download vid clip karoq lepas...tgk tarian dr bdk2 BSE yg meroyan

dancing

Terus Terang by Butterfingers


Aku terjumpa lirik ni kat page someone. aku tak sangka ia sebuah lirik lagu yg amat simple & catchy. aku dengar lagu ni terus jatuh chenta...


1 2 3 4
Isnin Sampai Jumaat
Wang Ringgit Boleh Dicari
Tapi Mana Nak Sama
Dengan Kau Seorang
Yang Suka Berterus Terang
Hanya Kau Yang Ku Sayang

1 2 3 4
Siapa Cepat Dia Dapat
Kalau Sakit Makan Ubat
Tapi Mana Nak Sama
Dengan Kau Seorang
Yang Suka Berterus Terang
Hanya Kau Yang Ku Sayang

Yang Ku Sayang
Hati Riang
Jiwa Tenang
Daku Senang
Terus Terang

Semakin Susah Nak Menjadi
Seseorang Masa Kini
Tapi Saya Tak Peduli
Janji Hati Yang Riang
Dengan Kau Seorang
Yang Suka Berterus Terang
Hanya Kau Yang Ku Sayang

Dengan Kau Seorang
Yang Suka Berterus Terang
Hanya Kau Yang Ku Sayang

Yang Ku Sayang
Hati Riang
Jiwa Tenang
Daku Senang
Terus Terang (2X)


[++ lirik lagu ni best..sempoi ++]

suka kau...suka kamu...sukati aku!

hye hye hye...

semalam b4 tido, aku gumbira kerana ada yg buat aku tersenyum...hehehe...bahagiakah???no komen!

pagi ni bangun pagi...ntah mana aku nak explain ekk...takpe arr abaikan shj...

suka kau! suka kamu! sukati aku! mmg ada 3 makna kat 3 ayat tu...sume beza2...ada rahsia nya...

Buat Aku Tersenyum by Sheila On 7

dalam pada aku bz mengodek2 blog ni (pening nye ngadap coding), winamp aku mainkan lagu ni. mmg buat aku tersenyum...sebab buat aku teringat pada seseorang. ihikssss


Datanglah sayang dan biarkan ku berbaring
Di pelukanmu walaupun 'tuk sejenak
Usaplah dahiku dan kan kukatakan semua

Bila ku lelah tetaplah disini
Jangan tinggalkan aku sendiri
Bila ku marah biarkanku bersandar
Jangan kau pergi untuk menghindar

Rasakan resahku dan buat aku tersenyum
Dengan canda tawamu walaupun 'tuk sekejap
Karna hanya engkaulah yang sanggup katakan aku

Karna engkaulah satu-satunya untukku
Dan pastikan kita selalu bersama
Karna dirimulah yang sanggup mengerti aku
Dalam susah ataupun senang

Dapatkah engkau s'lalu menjagaku
Dan mampukah engkau mempertahankanku

Bila ku lelah tetaplah disini
Jangan tinggalkan aku sendiri
Bila kumarah biarkanku bersandar
Jangan kau pergi untuk menghindar

stroll 4: Pantai Cherating

hye sume...

no idea utk coret2 ttg entry yg ini. sape suka pantai angkat kaki!!! hikhikhik...

aku suka bangat sih sama pantai. teringat zaman diploma aku dulu. blh kata every week aku ke cherating.sama poo & kwn2 yg lain (selalunya ngan poo lew). memang mendamaikan dan aku paling suka waktu pagi di tepi pantai. pergh... rasa segar sgt2.

suasana malam amat mendamaikan. dgr bunyi ombak...best nye irama alam. kalo kat cherating, blh nampak pelabuhan. cahaya2 tu cam menarik je tau...

waaaaaa miss dat moment!!!!

latest aku g cherating masa jd pemandu pelancong masa pakcik makcik & family mertua dia dtg Kuantan. byk betul perubahan nye tp memori tetap sama...


pantai masih sama kan kan


pakcik makcik bersama mertua & ipar


[++ teramat rindu kenangan lalu ++]

Ayah & Mak

Ayah dan ibu
Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...

Bagilah tunjuk ajar dan nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat


agak2, ingat tak lagu ni??? aku pun tak bape nak ingat tp hari tu masa otw balik dr kampung, ayah dgr radio stesen mana ntah, tup tap tgh mainkan lagu ni. ayah siap suh kitorang dengar. ayah cakap ia lagu nasihat. yup2 aku agreed! memang lagu nasihat...
.

sayang ayah...sayang emak!!!


Digiscrap [part 2] : Anak-anak Mak & Ayah

aku bermood baik utk ber'digi-scrapping' ni...ini hasil ke-4 aku selepas pix muffin & suasana genting... hehe... mas, komen anda diperlukan


hasil ke-4 aku sejak berkecimpung dgn digiscrapping neh


Malaysia vs Vietnam

hye hye hye....

baru aje sampe dr Slim River. sempat gak singgah Janda Baik, beraya ngan Aki & Wan d sana. Akma makin cumey...geram sgt kat dia.hikhikhik...


budak kema yg amat noty


masa dlm perjalanan td, otak dok menimbang2 idea utk update blog. tiba teringat aksi Ayah, Abang & Pakteh semasa d kg. saksi kpd kekalahan team bola Malaysia ketika menentang Vietnam.

huhuhuhu... menangis ke??? takde arr taksub sgt sampe menangis. tp jeritan2 mereka pd mlm hari mmg loud & clear. faham2 je la suasana kg yg aman damai sunyi sepi d malam hari. ewah!!

GOL!!!!!!!!!!!! sorakan semasa team Valaysia berjaya sumbatkan gol. mmg meloncat2 la mereka (meloncat ke???) aku & yg lain kat ruang depan, layan pix2 raya ihikssss

tiba2, kami kat depan dgr "BODOH betooooolllll laaaaa" (stupid is d mean word okey). rupa2nya, tu sorakan kekalahan team Malaysia. nak tau kenapa??? keeper Malaysia yg ala2 cumey cam budak sekolah tu gagal sekat gol dr team Vietnam. menurut saksi2 yg menonton match tu, gol yg dijaringkan very d simple & keeper tu tak blh nak halang. berangan tgh padang kot... mungkinkah dia teringat pd kekasihnya??? wahahahhaha

itulah hakikatnya. bola tu bulat kan... memana team blh menang, boleh kalah atau mungkin boleh seri, tak menang tak kalah. teringat statement dr Abang, "kalo tak tgk live, heboh kata menang arrr, main bagus arrr. tapi bila aku dok tunggu & tgk live, main cam ampesh then kalah"...

[++ conclusion dr aku ++]
[++ jgn tgk live mana2 match team Malaysia okey kalo nak depa menang ihikssss ++]


stroll 3: balik kampung

bangun pagi rasa malas je sebab hari ujan & rasa besh sangat2 utk terus golek2.sebelum mak bising & ayah datang ngacau, aku bangun & terus mandi & bersiap. yea! hari ni nak balik kampung.... (sempat kaco adik td hehehe)

around 10am kami berangkat. ujan sepanjang perjalanan. so, ayah drive slow je la. yg besh tu,ayah bukak mp3 lagu raya. hikhikhik terasa sgt nak beraya & balik kampung...

tadi agak suspen sungguh. nak tau sebab ape? sebab selepas R&R gambang before maran tu, fuel indicator lamp tu dah nyala. wah!! takutnye....takut tak sempat sampe temerloh sebab kat R&R sana ada petrol station pas R&R Gambang. ayah suh kita cek dlm manual book tengok bape reserve tank minyak...

tapi, thx GOD sempat sampe R&R temerloh. fuh!!! pas isi full tank, kami teruskan perjalanan sampe R&R genting sempah. lunch kat sana je... sejuk sesangat udara sana. since kami nak ke perak, ayah ikut jln genting terus ke kuala kubu. wah!! udara atas tu sungguh sejuk.

ada landslide sket kat jalan tu sampe wat jalan jammed. hrm...ada juga accident. musim ujan ni, mana blh drive laju2. jalan licin kan.... pemandangan pun tak jelas... so, pandulah slow & steady. biar lambat asal selamat tau




at last, sampai gak kat kg!!!!

Chocolate Mini Muffin

yeah! today's activity....make a mini muffin...

thank so much to masliza for ur lovely recipe. a bit changes had done.. i change the coco powder to milo and add some chocolate rice on top of the muffin. but it's still tasteful!!

here is the picture of my mini muffin



here is the recipe given by masliza

Bahan A
2 cawan susu full cream suam
1 cawan butter cair
2 cawan brown sugar

Bahan B (kacau rata)
1 biji telur gred B
1 sudu kecil esen vanilla

Bahan C (ayakkan)
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bikarbonat

Cara
1 - Panaskan kukusan
2 - Cairkan butter dalam susu suam
3 - Kacau semua Bahan A supaya sebati
4 - Masukkan ke dalam Bahan B dan kacau rata
5 - Masukkan Bahan C dan gaulkan supaya sebati
6 - Susun paper cup yg paling kecil dalam petitin yg paling kecil
7 - Masukkan adunan ke dalam paper cup
8 - Kukuskan selama 15 minit dengan api sederhana
9 - Sejukkan dan hidangkan

hari yg amat bz

semalam 29/11/08 adalah hari yg amat meletihkan & bz semenjak aku menjadi penganggur terhormat ni. fuhhhh...awal pagi mak dah gerak bgn, ayah ajak kuar g bekpes. jauh tu g bekpes...kat tg lumpur! hehehe

kami rushing ke sana sini. g bekpes, g beli mesin rumput & g pasar. pakcik & makcik & family mertua dia dtg cuti2 mesia kat kuantan. aku pun ikut bz sama mak kat dapur (wat la pape yg patut) hehehe

ptg tu, kami g cerating. walau ujan gerimis, besh sesgt! aku dah lama tak g pantai even dok dekat ngan pantai. aku main2 air je ngan adik... nnt aku upload pix kami2 d tepian pantai cerating...

owh aku kena bersiap2 dah neh. pagi ni nak bwk depa2 g bekpes plak kat tg api...

5 Ways to Get Over A Breakup, Fast!

aku saje surfing ntah kemana2 td. aku jumpa 1 artikel yg agak menarik, "5 ways to speed up the healing process". Mari kita baca bersama2....

1. Toss the Evidence
Whether it's a designer watch or one of those Cracker Jack box rings your ex found, your first order of business is to discard every little item that he/she ever gave you. Photos, letters, sweet post-its that say "I love you" -- all of this must be trashed. And that also goes for items you have hidden away. Even if no one else knows what's in your arsenal of romantic keepsakes, you'll know you're holding on to the past and it will take that you much longer to get over the breakup.

2. Don't Discuss It, Ever!
We've all been around people who can't stop talking about their exes. But don't be surprised to find out that more you talk about them, the harder it will to be to move on. The same goes for other people bringing up the topic. If someone asks how your ex is, refrain from ranting and politely tell them you haven't spoken in a while.

3. List Their Flaws
When we're in love, it's not uncommon to gloss over each other's flaws and inadequacies for the sake of keeping the peace. Of course, once you're out of the union, all bets are off. You're fully entitled to list of all their annoying qualities that drove you crazy. If they snored at night, ate with their mouths open, were rude to your friends, or laughed like a hyena, make sure you write everything down. The longer the list, the shorter your post-breakup recovery.

4. Be More Selective
There are two schools of thought: some people believe that the best way to get over someone is to get out and circulate, while others will tell you that dating too soon is a bad idea. The truth is if you go out and start dating every person who asks you, you're bound to end up on some disastrous dates and your ex will seem so much better in comparison. If you don't date at all, you'll risk sitting around and wallowing in a sea of boredom and despair. The key is to be very selective about your dates and only go out with singles who inspire you or, at the very least, won't send you running back into the arms of your ex.

5. Make Up for Lost Time
Even the best relationships require compromise, which is why you should make the first month out of the relationship all about YOU! Make a list of all the things you postponed or avoided doing because your ex hated it. Whether it's going to see a foreign film, watching ESPN, or planning a night out with your best buds, this is a great opportunity to get back in touch with those parts of your personality you may have left by the wayside.

walau dah "berjahit" parutnya tetap ada


[++ payah tau nak 'jahit' hati sendiri. makan masa tu ++]

mari selamatkan anak gajah

hari ni geng Wonderpets - Linny, Tuck & Mingming berjaya menyelamatkan anak gajah yg tersangkut kat lumpur. aku pun tak faham camne hidung anak gajah tu (belalai aite) blh tersekat kat dlm lumpur tu...btw, depa mendapatkan bantuan sang badak utk pijak jongkang-jongkit yg digunakan nak umpil-kua belalai anak gajah tu...hehehe...

- lagu yg sempat aku dgr td -
Wonderpets... Wonderpets dah berjaya...
Menyelamatkan anak gajah yg kesusahan...
Kami tak besar dan kami tak kuat...
Bila bekerjasama sume jadi mudah...
Yeay... Wonderpets... yeay!!


rupa anak gajah yg diselamatkan...cumey kan?

in good mood

bgn pagi gosok gigi cuci muka terus mandi! ihikssss aku tak hafal pun lagu tu. tp yg best nye, bgn pagi hari ni aku happy!!! yes yes suka nya hati ku... thx pd org tu yg teman aku semalam walau dia kata nak tido. hehehe

hari ni disebabkan mood yg agak ceria, aku bersemangat nak berjuang edit2 pix & wat scraping. mass, nnt ko komen ekk hasil aku tu nanti...

okie la...nak cont edit2 pix. tak sabo nye!!!

Forget Him



Kekasih Yang Tak Di Anggap by Kertas Band



Aku mentari tapi tak menghangatkanmu
Aku pelangi tak memberi warna dihidupmu

Aku sang bulan tak menerangi malammu
Akulah bintang yang hilang ditelan kegelapan
Selalu itu yg kau ucapkan padaku

**reff:

Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah

Aku sang bulan tak menerangi malammu
Aku lah bintang yang hilang ditelan kegelapan

**Repeat reff

Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba bersabar
Aku yakin kau kan berubah

**repeat reff


[++ lagu ini aku bg utk kamu ++]

today...

hari ni..betul2 hari aku bersedih. okie? aku sedih sebab macam2 org wat kat aku. aku ni takde luck agaknya. ntah arr....


kalau pun aku pernah wat silap, tak bermakna mereka berhak menghukum aku ngan permainkan aku. kalau pun aku tak sempurna, tiada manusia yg sempurna dan mereka takde hak untuk melukakan...

You hurt me once… shame on you. You hurt me twice… shame on me....

aktiviti: mari membaca [story 1]

Tempat kejadian: Kampus Perak

Pak Guard :
kul 3 pagi,dia wat rondaan la...jumpe 1 bdk ppuan nk balik ke hostel dlm p'jalanan tu dgn beg skali yg peliknye ppuan tu gi hostel laki pstu pak gad tu jeritla "oii,ko nk balik mane tu?situ hostel laki la" budak tu wat dek je..die terus jalan,pak gad dah dekat je budak tu pndang blakang,tgk2 xde muke budak tu...berlubang je... pe lagi,larilah org tue tu....hehe tu lah,asyik saman student je kan dah kene.hehehe...

Lecturer:
die ngan ada lecturer lain tdo kat staff room je (ntah sbb ape) pastu tgh tdo die terdengar sore ppuan ngilai atas bumbung.dh la staff room die kat atas sekali,dorang terus peluk sesame sndiri heheheh...tu lecturer aku cite ler... kitorang ni dgr jelah

stroll 2: Ipoh, Perak

yeah!!! aku kat ipoh neh. cuti2 mesia sama ngan family. actually, ayah ada keje kat ipoh. so, kami yg tak bekerja ni (mak, aku & adik2 aku) follow aje ayah, as bodyguard. hehehe

hari ni hari ke-2 kat ipoh. melepak je kat bilik. nasib la ayah bwk laptop. blh aku oL & nasib gak hotel neh ada free wifi. takde la aku kebosanan sgt. adik ya & gg plak layan tV. if bosan, g lari ke bilik mak. kaco mak arr plak kan kan...tu la keje depa berdua neh...

hrm...cuaca ipoh tak bape best. ujan je sejak kami sampe semalam. haaa...semalam aku dah cam org buta je. kemana2 pakai spek itam. kaver mata aku yg kemerahan neh. ntah ngape, bgn tido, aku tgk mata aku bengkak & merah. mmg sakit gile & berair2 aje...so, utk elak dr berjangkit, aku pakai arr spek tu, even kat dlm shopping mall!! hehehe

Digiscrap [part 1]

tetiba dtg mood aku utk try new hobby aku. ekekeke...hasil tak terbaik g tp aku akan usaha ngan jayanya belajo menda ni...thx to masliza (cek blog dia) coz beri aku inspirasi nak wat menda neh


first trial aku

aktiviti: mari membaca

punya aku buhsan kat umah. aku surf tenet, mkn, tgk tv, tido. tu la keje aku berulang2 kali sampe aku buhsan sebegini ehehehe kadang2 je aku g berkebun. rumput dah selerak sgt, nak berkebun pun takde mood tau...

2-hari neh aku pulun baca kisah antu uitm kat cari.com.my. pergh...terasa arr gak keseraman-nye. bleh plak tu sambil baca membayangkan plak...ampesh!!!

nnt aku share sket cite yg ada kat sini. pembaca blog aku jgn plak takut tau...saje nak update2 kasi meriah blog neh

hehehe

on the subject of: AKU & KAMU [part 2]

aku benci penipu! sume org benci kan pd penipu. tp aku mmg dah tahap gaban benci pd penipu. kalo korang rasa nak menipu, tipu arr org lain. jgn tipu aku sebab aku mmg benci penipu. oke????

[++ statement emo dr aku ++]

kegilaan

semalam dgr radio HOT.FM (lebih hot dr biasa) - promo sket - topik pagi dia, KEGILAAN ... aku terpikir gak ape kegilaan aku ekkk mungkin kegilaan selama ini or kegilaan bermusim aku. kenapa aku kata bermusim?? sebab kegilaan tu akan dtg ikut pd mood aku wakakakakak

okie....skrg ni sejak bekerjaya sbg penganggur (harap kejap je kerjaya yg ini) aku lebih gemar mengadap laptop & update blog. hasil nya??? everyday ada aje posting baru dr aku. yeah! inilah kegilaan aku skrg.....

aku blh share apa shj...luah ape terpendam...

bangun pagi

hari ni, seawal 6am aku dah bangun, tp ... aku sambung baring kat hall, dgr TV mengarut sebab aku tak tonton ihikss melepak arr sat sambil tunggu turn mandi....

ada sebab gak bgn awal pagi ni. selalunya, nak g kolej je aku bgn seawal 6am tu sebab perjalanan yg jauh dr umah aku nak ke komuter subang jaya. adventure tak aku g kolej selama 1sem neh???? okie, berbalik pd sebab aku bgn pg hari ni (1st time bgn pg sejak bergelar x-student). aku ditugaskan oleh ayah utk anto adik ya & mak aku g spital setelah meng'drop'kan ayah aku kat opis dia. bese ler ... ada appointment doctor. tp kali ni adik ya la, bukan mak aku.

berpuluh kali aku pusing cari parking pas 'drop'kan depa kat depan klinik pakar HTAA. buhsan aku pusing2 tanpa arah tuju + menghabiskan minyak, aku balik umah terus. ekekeke dpt aku relax2 sambil tunggu urusan depa selesai. sempat arr gak aku oL-kan diri hehehe dlm 9.30am adik ya SMS suh dtg amik. wah! dah mcm driver kekdah-nye kan ... sempat arr gak merondakan diri ke Kuantan Parade. hajat nak beli jeans, tp aku pikir2, kendian pun buley...

aku sempat gak g celcom td. tanya ttg broadband. agak tak bape nak faham arr kan tp ape yg aku tau, aku tetap nak amik broadband tu. no matter what! eceh ... speaking plak aku. permulaan tu arr agak perit, dekat rm700 nak kena ada dlm tangan masa registration... tak kesah arr janji aku blh oL ngan lancarnya hahahahaha (gelak jahat)

mak, mak, along g celcom td. mak, along nak duet bley?????? (dialog mintak duet kat mak aku utk reg. celcom broadband)

ayah, along dah g tanya kat celcom td...bla...bla...bla (ayah aku spt bese 'NO RESPOND" wargh!!!!!!)

stroll 1: Felda Jerangau, Dungun, Terengganu

hari ke-2 aku sebagai bekas pelajar... ihiksss.... aku & family g felda jerangau. memenuhi jemputan staff ayah, adik dia kawen daaaaaa... mak dah pesan, bgn pg sebab ayah nak bwk g bekpes dulu. aku tak ingat plak nama tmpt ayah nak bwk g bekpes tu tp yg aku dgr, nak makan nasi lemak. sejak ayah pindah sini, dia & mak mmg rajin jalan2 cari makan. honeymoon la katakan... aku tersedar pukul 8am, takde bunyi2 yg sume dah bgn. aku cont je arr golek2 sampe arr aku dgr ayah aku dtg mengganggu ketenteraman awam aku & adik aku... hehehe

kami tak sempat bekpes pun. nasi lemak dah abes. aku dah tau katne tmpt tu... dekat ngan JPJ & sebelah SMT bkt pelindung tu. tp stok dah abes plak. mak decide, OTW ke felda jerangau tu nanti singgah arr kedai makan. kedai dah sediakan stok lunch, yg kitorg neh masih mencari stok bekpes... hihihi

ayah pilih jalan pantai. so, sepanjang perjalanan tu takde arr buhsan sgt since blh tgk pantai berbagai. byk sgt dah perubahan kat area pantai tu sejak aku tinggalkan zaman diploma. kalo aku tak silap, last aku g area sana pun masa sem 1 diploma aku. mmg lama arr kan... masa lalu kat rantau petronas, teringat kat kawan2 yg sentiasa bz keje ngan petronas tu. tp mmg memorable sebab teringat pd org yg kenalkan aku pd kwsn tu. kawan masa diploma aku. dia bawa kami sampe ke kwsn industri petronas tu. masa tu mlm hari, mmg cantik banget arr kwsn tu. tu la 1st time aku g & terus jatuh chenta pd kwsn tu.

around 2++ kami sampe umah pengantin. pengantin dah selesai makan pun & kami baru sampe. nasib baek la juadah ada g kan... kalo tak mmg rasa sgt tak berbaloi dtg jejauh tu. hehehe selamat pengantin baru - moga bahagia hingga ke akhir hayat!!!! neway, bukan kami tetamu yg lambat. ada lg yg lg lambat dr kami okie....

jalan pulang, ayat pilih ikut jabor. singgah sat beli buah & air. as usual, aku pilih air milo kotak (fav aku masa kat kolej). makcik yg jual tu kata, kat kedai lain jual rm2 sekotak. kunun nak kata dia jual murah la tu. pdhal kat KL aku blh dpt rege rm1.50 compared dia jual rm1.70. mana agi murah????? hehehe... tak kesah arr kan yg penting aku dpt minum... oh ya... ayah beli buah duku. so dlm kete, aku makan arr sesama ayah sepanjang perjalanan.... tp pastu aku tido till kuantan sebab jalan tu buhsan. kiri kanan utan, kalo tak utan, kelapa sawit.... hehehe

apa pun, best la gak jalan2 aku hari ni. mengimbas kenangan silam sama kawan2 lama. pe la kabar mereka sume kan??? rindu lak kat korang sume

new journey

tepat 11am semalam, sesudah submit last paper, E-Business Model (ntah ape aku ngarut jawab soalan paper neh), unofficially aku jd x-student UniKL. wah!!! thx mcjo 4 ur sms... mmg aku smpn aje dlm inbox aku tu. at last, berkat berulang alik dr puncak alam ke KL almost everyday, berkat kesabaran aku berdiri tiap pagi dlm komuter yg lembab itu & berkat ketabahan aku tiap hari sampe umah 10mlm++ (paling nazak 12++ pun ada tau), aku berjaya tamatkan last sem aku neh. im proud of myself....

semalam gak aku blk kuantan. start new life aku kat sini. of course bkn sbg pelajar la kan.... new life, new journey. aku akan start dr sini, dr kuantan. tempat memula aku kenal life after sekolah. ihikssss....

1st steps aku skrg, cari keje. ye... cari keje!!!

Merdekakah???

hari ni last paper aku, pukul 9am nanti....saat aku melangkah keluar dari exam hall itu, itulah saat aku tak bergelar seorang PELAJAR. merdekakah aku???

ayah aku cerita pengertian merdeka tu pada aku pas aku mintak izin dari dia nak ber"enjoy" Jumaat nanti... selagi aku masih seorang anak, aku masih di bawah tanggungjawab ibubapa. setelah aku kahwin, aku merdeka dari parent aku & berpindahlah tanggungjawab itu pada suami aku.

conclusion yang aku buat, mmg takde istilah merdeka pada aku, pada seorang wanita & aku tak dapat ber"enjoy" pun this Friday.

btw, pada rakan² yg dah selesai menghadapi peperiksaan ni, samada yg tak kan exam dah pasni (category aku) or dah habis exam utk sem ni... selamat bercuti yer. jangan enjoy sangat. FYP2 siap²kan la untuk mudahkan perjalanan korang sem depan (advise dr ahkak senior)

pada geng kelas aku sem ni, best kenal korang. sedey siot nak habis ni. fren 4eva ya. next sem aku tunggu invitation dari korang utk exhibition nanti. kekalkan booth terbaik tau. apa yang penting??? KERJASAMA okie.... sayang korang sume. gonna miss u all...

wey...dtg arr bercuti kat Kuantan!!!

KITA ENJOY!!!!

Wonder Pets

Aku nak bercerita sket ttg kartun yg aku dah jatuh cinta neh... mari kita sama2 berkenalan ngan WONDER PETS. apa yg penting???

KERJASAMA



At the end of each school day, when the students have all gone home, three classroom pets - Linny the Guinea Pig, Ming Ming Duckling and Turtle Tuck - don their capes, assemble their amazing Flyboat and become THE WONDER PETS - three courageous heroes who travel the World to save young animals in distress! And while these three heroes don't have any actual superpowers, what they do have is teamwork! This what makes them the Wonder Pets: They know how to work together!


Linny The Guinea Pig

Linny is the group's fearless leader. She's the brains of the outfit, a brave guinea pig who will do anything to help a fellow creature in need. Linny is the oldest of the Wonder Pets. Her favorite snack is celery!


Ming Ming Duckling

Outgoing and confident, Ming-Ming loves to be the center of attention. Representing the developmental age of a 3 year-old, she has recently learned to fly, which she loves more than anything else. Ming-Ming can sometimes be a bit overzealous and get ahead of herself, but this little duckling certainly makes up for it in terms of courage, caring and 'can do' spirit.


Turtle Tuck

Turtle Tuck is the heart of the group. He's a sensitive young turtle with a deep connection to all living things. Tuck loves to both give and get hugs. Developmentally, Tuck represents a 4 year-old. He is the least physically adroit of the Wonder Pets, but he has other talents - such as his excellent swimming skills - that make him a top team member.

on the subject of: AKU & KAMU

sape yg betul² mengenali aku??? korang kenal tak diri korang? apa kelebihan korang...kekurangan diri korang...apa yang korang suke...apa yang korang tak suka...korang boleh list down-kan? ihikssss

complicated-kan? agak payah sebenarnya untuk memahami diri sendiri. apatah lagi untuk memahami diri orang lain & membuatkan orang lain memahami diri kita. walau semudah mana kata² atau sepanjang lebar mana penjelasan, tetap tak mampu membantu kita memahami diri kita & diri orang lain & orang lain memahami kita....

aku? aku tak suka dipaksa & amat benci orang yg sering menyalah-anggap aku. tu sebab aku lebih suka masa untuk diri aku sendiri & aku amat menghargai pd mereka yg berusaha memahami & menghargai aku. tipu, rekaan, muslihat & sewaktunya...aku tak suka. seolah kehidupan ni satu drama. ada skrip yg dicipta & watak yg dilakonkan sendiri oleh kita. kehidupan bukan drama yg direkacipta seperti yg kita angankan. kehidupan ini satu realiti!!!

aku pernah berdepan ngan situasi atau golongan seperti ini. apa yg mereka ini fikir ekkk....mengada²kan cerita. untuk meraih simpati? menguji diri aku? tolong la....aku rasa tu tindakan pra-matang yg mereka mampu fikirkan. kehidupan ni ada logik, ada tak logik. aku lebih memilih logik dr yg tak logik.

fahami aku....kenali aku....dan aku pasti akan fahami & kenali kamu.......

counting down

sabtu pun ada paper. adoi!! ihiks.... paper aku yg ke-3 ni. agak killer paper - SCM. last paper aku next thursday then aku unofficially bukan seorang STUDENT dah... wah... tak sabar nak menanti detik tu. nape aku kata unofficially?? sebab pd aku... secara official bila aku konvo, naik stage amik degree aku. wah... blh tak??

ape la perjalanan aku selepas ni? pegang title penganggur kah? atau seorang pekerja kah? atau seorang isteri kah? wah!!! sume masih tak pasti (even yg penganggur tu cam pasti jek & yg isteri mmg tak pasti pun)

apa pun, aku harap, perjalanan hidup aku dimudahkanNYA pasni. lg byk cabaran & dugaan & pengalaman hidup yg akan aku tempuh & kutip pasni. pd kawan2 yg masih bergelar STUDENT, especially my BSE junior, study leklok okie. do the best & aku sentiasa doakan yg terbaik wat korang! best kenal korang even last sem aku neh arr baru kita nak rapat2. pape, dont forget next Friday ya.... & apa yang penting???? KERJASAMA

apa yg penting?? KERJASAMA

semalam....sambil2 wat Formal Method ( nak lunyai jari aku tulis sampe 2 chapter)... aku layan Wonderpets kat TV9 tu. hikhikhik... baru aku faham nape status YM kawan aku selalu ada tulis wonderpets.... agak layan arr cite tu. teringat zaman girang kanak2...

aku nak share lirik lagu geng wonderpets neh....layannnnnnnn

Wonder Pets, Wonder Pets
Kami datang
Membantu kawan yang kesusahan

Kami tak besar, dan kami tak kuat
Bila bekerjasama, semua jadi mudah

Hey¡­Wonder Pets!!

Yey!!

..Telefon berbunyi...berbunyi..telefon berbunyi....
telefonnn telefon berbunyii...telefonn..kami datang
ada haiwan dlm bahaya...ada haiwan dlm bahaya..ada haiwan dalam bahaya di sanaaa

ini serius!! ( kata mingming - si itik yg cumey )

Att: Donwload pix exhibition + vid karaoke

to all my fren yg keciwa sebab tak dpt koleksi pix masa exhibition, aku sediakan link utk korang download. plus, aku sediakan juga link utk koleksi video yg aku rakam masa karaoke.
enjoy it!!!


Pix Collection

Day 1 Exhibition 21 Oct

Day 2 Exhibition 22 Oct (coming soon)

Karaoke@KTV Ampang 22 Oct


Video Collection (3gp format)

KTV Ampang

Redbox Lowyatt Ver. 1

Redbox Lowyatt Ver. 2

Redbox Lowyatt Ver. 3

Redbox Lowyatt Ver. 4

Redbox Lowyatt Ver. 5

Birthday BSEian's + Karaoke

tak agak lewat kan kalo aku nak wish besday pd Syaq, Ida, Latip & Pn Zanariah & pd sume yg sambut besday pd bln Oct. sowie tak senaraikan nama kat sini (sebab tak tau hehehe)

yg paling special, besday Syaq la. dengar2, sampe 3kali celebrate. takpe...nnt dah keje takde masa nak sambut plak kan Syaq kan... 2nd time tu aku join Syaq blanje KFC (thx a lot) reramai g Pavillion. selepas puas makan2, pegi melalak lg. adoiyai!!! hehehe Paeh yg demam terus sehat sebab menyanyi giler2 dr pukul 3-6pm. Aktiviti melalak ni kat Redbox Lowyatt. Punya la menyanyi tak hengat dunia, rupa2nya kat luar hujan lebat. Hehehehehe

btw, aku enjoy sgt2 walau agak kepenatan dat day. bila lagi nak karaoke pasni geng???


model terbaru G2000 ihikssss



mereka yg join makan KFC



kepenatan berjalan dr Monorail Raja Chulan



memulakan perjalanan dr Monorail Medan Tuanku



besday boy



sekitar karaoke 3jam

[++ pakat demam beramai2 pas karaoke ni ++]

BSE :: Reinventing Future [part 3]

as promised before...aku update lg pix sekitar exhibition hari tu. sowi amik masa yg lama nak update. bz ngan asg + berpoya2 tak hengat dunia. wakakakkaka.... aku selitkan gak pix masa g karoq pas exhibition settle... mmg havoc gile!!


exhibitor2 (aku bukan exhibitor tau ekekeke)


snap snap snap


purple yg vogue!



happy birthday yg ke-24 syaq

BSE :: Reinventing Future [part 2]

aku update sket pix2 exhibition lalu...more to stuff yg ada kat booth la k.menarik tau. purple gitu! cos lain pun tak kurang hebat tp aku tak berkesempatan snap pix diorg.









>

snap snap snap [part 1]

semalam malam sementara bersiap nak g umah Kak Put, aku snap snap snap!!! takde byk mana tp kira ok arr utk menghabiskan masa aku


kepala katil aku yg berhias jam loceng baru



meja solek aku yg penuh ngan barang2. Ayah aku dah pesan suh kemas sebab dia nak balik weekend ni. bersepah ke???tak kan....ihiksss



koleksi wangian aku dr kecik sampe beso. eeh ada RM1 dalam balang la...sape punya tu???

BSE :: Reinventing Future [part 1]

skrg ni kat lobi UniKL tgh berlangsung Open Day. melibatkan 4 course dr MIIT:

BSE (d great!!!)
BeeIMD (multi-talented)
BNS (rangkaian & talian)
BCEC (biz online neh)

aku tak terlibat secara langsung pun. since aku pn. penasihat (kekdahnya), aku lebih relax la. dtg2 booth aje tergamam aku. lawo siut. motip purple tu mmg menjadi. nampak mewah. wah!!! aku snap snap snap seberapa yg blh td. hehe later aku tepek utk tatapan


banner Open Day UniKL. cantek.. alamak! ter'interprem' plak dD neh



banner BSE.. kena dongak nak tengok


poster BSE yg ditampal merata2

jalan jalan 20.10.08

diawal perancangan, aku plan mlm semalam nak update blog tp pas g beraya umah Kak Put (kali kedua tp ngan Pakteh & Makteh) dan umah Mejar, aku terus berasa penyakit malas aku datang. so, hari ni aku pinjam laptop & broadband Boy (thx a lot Fahmy Nazar) utk melunaskan perancangan aku semalam..location oL: belakang booth BSE hehehe

exhibition tgh berlangsung neh. mmg grand + superb! berbangga aku ada junior² yg marbeles! well done all. next year wat lagi malatop tau.....wah!

haaaa...cite ttg hari semalam aku lagi. interview session yang agak hampes sebab hati aku takde langsung pada job tu. semalam attend je interview, collect experience. got 2nd interview this thursday ther .. huh!

aku follow dD, m@dy & fahmy nazar g Times Square. jupe baju² yg agak cumey tp takde beli la sebab terlalu rambang mata, tak sure nak pilih yg mana. aku masuk 1 kedai souvenir...stuffs yg ada mmg comey. aku dah mark kedai tu. nx time dtg mmg aku nak borong hikhikhik lupe plak cite ttg jejaka 3org yg aku follow tu. depa beli tie wat pakai masa exhibition. abes sume kedai kat floor tu depa masuk. nasib 1floor aje..kalo tiap tingkat depa nak g??? adoiyai!!!!

dr bB, straight g Jalan TAR. g SSF Home Decomart. cute + cantik design SSF's stuffs. ada arr aku mark beberapa barang. aku nak deco bilik tido aku tu. walaupun aku tido sorang (blom sampe masa tido berteman hehehe) aku suka surrounding aku nice + simple + cantik . pastu aku rayau sengsorang ke MJ (Maju Junction). jejaka yg 3org itu kembali ke kolej, nak setup booth for exhibition. motip purple oke...


dD kata ni blh jd design blk pengantin aku ihiksss


satu rm1.40 kalo order 100 dah rm1400...pergh!!!!


jam loceng baru. ganti jam yg mak bawa gi Kuantan. dgn jaya nya bangunkan aku pagi tadi


barang yg aku beli kat guardian

mmg agak keletihan aku semalam. byk berjalan. dr KLCC-kolej-BB-Jln TAR-MJ. it's ok. aku happy gile kuar ngan 3jejaka itu. terima kasih dD, m@dy & fahmy nazar

[++ sakit kaki ++]

Tanpa by Sixth Sense

Resah yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

(bridge)

Tanpa... Cintamu aku resah
Tanpa... Kasihmu aku hampa
Tanpa... Dirimu aku mati

Kini benar-benarku rasakan
Dalam relung hatiku tanpamu
Aku tak mengerti

Takut, takut jauh dari dirimu
Dan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati...

[++ dituju khas utk: ??? ++]

pagi ahad + to-do-list

pagi ahad! selalu nya org bgn lewat kan. aku? agak lewat arr kot tp kalo ikutkan hati nak bgn lagi lagi lagi lewat sebab aku mengantuk gile². dr khamis mlm aku tak dapat tido yg sempurna selama 6jam, tu paling minima! utk kekal cergas & jelita. hakhakhak

tp disebabkan sebakul kain baju aku yg dah terendam sejak semalam, aku paksa utk bangun gak arr. hari ni aku rasa byk keje perlu aku settle kan. ngan due date asg yg makin dekat, final exam yg dah tak lama, interview yg menanti..pergh...byk tul. mampu ke aku settle sume tu hari ni???

oh ya! hari ni open house classmate aku (pomot jap) Zira & Zaim. macam janji² je double-Z ni. adakah jodoh antara mereka?? (latest update 11:28AM umah Zaim cancel plak) ihiks...btw, sowi tak dpt nak dtg. bese la, transportation problem. g pun, semalam atuk ajak g Seremban 2. umah sedara depa kat sana. tak tau la g ke tau. tp pakteh aku cuti hari ni. mungkinkah pegi???? kawan aku paling dekat umahnya dgn aku pun wat open house hari ni. belakang umah aje..konpem la dtg kan Kak Put kan... dgr riuh je dapur td... mesti masak spesel neh

to-do-list
[1] basuh baju - settle
[2] amik kertas photostat
[3] update & print resume
[4] siapkan documentation TIE
[5] gosok baju & tudung
[6] gi open house Kak Put

Adrenalin by Melastik Bintang

Hari dan hidupku
Takkan seindah dulu
Tanpa mu.. tanpa mu..
Ada hikmahnya hidup
Tanpa kasih darimu
Sayangmu, senyum mu..

Seharusnya aku terus melangkah kaki denganmu
Melindungmu, menjagamu
Lebih berbanding diriku

Dan ku angkuh silapku
Terlalu sempit minda ku
Akalku, sangkar mu..
Namun salahkah aku
Kau sering berselindung(?)
Selalu, berlalu..

Andai ada pengganti mu, akan ku peluk dirinya
Melindungnya.. menjaganya..
Lebih berbanding diriku

(bridge)

Seharusnya aku terus melangkah kaki denganmu
Melindungmu, menjagamu
lebih berbanding diriku

Andai ada pengganti mu, akan ku peluk dirinya
Melindungnya.. menjaganya..
Lebih berbanding diriku

[++ lagu yg rancak tp lirik agak meaningful ++]

reminder: assignment due date

(1) TIE Individual Assignment - 24 Oct 2008

(2) SCM Individual & Group Assignment - within 27 till 31 Oct 2008

(3) Starting Up Project - 30 Oct 2008

[++ latest update on 19 Oct ++]

Myvi SE 2008 part II

mlm td masa otw gi umah kak long, kazen aku sms

SMS ubin: "along, ko amik myvi SE kaler ivory white. smart giler"
SMS aku: "tau takpe. mmg kami nak kaler tu pun. kasik tukar rim kaler putih ke. mmg mantap"


masih tak berkesempatan lagi nak g test drive.


dah terbayang dalam pikiran camne nak make up little babyku ini

dinner kat umah kak long-18oct

malam tadi gi umah kak long kat Pinggiran Subang Jaya. kak long ada wat makan² sket. atuk, ibu, cima, ayu & boan pun ada. aku follow aje makteh & pakteh. g pun, dah lama tak jupe mira, kakak & abg long...

btw, kak long neh kakak makteh aku. tp dah terbiasa bahasa kan diri as "kak long" instead of "mak long". yer ler, pangkat dia ngan aku ni cam anak ngan mak la kan kan...cam aku ngan makteh aku


ni la anak2 kak long & ayah yuci: kakak, mira, bang long

memula sampai tu, aku terus dok kaco mira makan. bkn main ayu lagi anak dara kak long yg kecik tu. duduk bersimpuh sambil makan nasi + ayam & dengan jayanya dia menyelerakkan makanan tu. sampe dlm baju dia nasi tu masuk tau.

kak long masak macam². aku makan ayam kampung masak lemak. sedap + tak pedas. cam tau2 je aku neh tak leh kepedasan. fav buah aku pun ada iaitu BETIK!!!

kami lepak till 12am arr sebab tgk cerekarama kat TV3, Kehangatan Lantana, sampai habis. jarang aku layan cerekarama tau. mantap arr cite tu. byk beri pengajaran pd suami isteri. Aku tertanya² apa makna lantana tu. balik aje umah, aku ON laptop & search makna lantana. lor....rupanya lantana tu nama kepada bunga tahi ayam. nama komersial gitu. mmg buley wat jual la. ihiksss

contrary: cedey nye

posting cedey nye aku dulu kan ttg hdd aku yg rosak tu. now ia dah elok!!! epi sgt2 sebab sume data n file aku dlm tu selamat.

share sket arr cara aku recover ia. aku pujuk laptop tu elok2. aku bersihkan, aku bukak sume nye & bersihkan dalaman ia.

patut arr laptop tu selalu hangat dr biasa. kat fan ia byk gile habuk & sampah sarap yg tersekat. ia ada dwifungsi katakan. selain berfungsi menyejukkan laptop tu, ia juga menapis segala habuk & sampah sarap (termasuk rambut) hik hik hik

setelah aku godek2 n pasang semula segala skru yg aku dah tanggalkan semasa proses membersih, aku ON n masukkan CD windows ia. aku memilih 'R' utk repair windows. pilih 'R' yg pertama tau. kunun2 cam terer arr guna recovery console. aku try aje command 'CHKDSK' (betul ke aku type ni..lupa plak). nnt system auto-running arr menda tu till ia restart sendiri.

alhamdullillah. try-error proses aku berjaya!!! windows aku ngan successful-nye ter'ubat'


ni la rupa hdd laptop aku

usually, aku keluar kan dari laptop & jadikan as xternal sebab malas nak usung laptop g kolej...berat sgt.

[++ laptop dah uzur ++]

Sisa by Nitrus

Apa makna rasa itu padamu
Apa maksudmu segalanya ada pada diriku
Apa ceritaku tiada satu kau teramat perlu
Apa yang kau lihat itu seadanya aku

Benar satu itu ada padanya
Benarkah kau terfikir itu tiada padaku
Benarkan aku buktikannya itu pada dirimu
>Benarkan dirimu fikir kemungkinan itu.. ooo

Mungkin kaukan terseksa jika bersamaku
Mungkin jua kau kan sesalinya seumur hidupmu
Mungkin jua suratannya begitu
Mungkin aku bukan yang kau kenali dulu

Benar segalanya ada padaku
Pernahkah kau terfikir itu tiada padamu
Benarkan aku buktikannya itu pada dirimu
Benarkan dirimu fikir kemungkinan itu.. ooo

Mungkin kau kan terseksa jika bersamaku
Mungkin jua kau kan sesalinya seumur hidupmu
Mungkin jua suratannya begitu
Mungkin aku bukan yang kau kenali dulu

Mungkin ku yang terseksa jika bersamamu
Munkin jua ku kan sesalinya seumur hidupku
Mungkin jua suratannya begitu
Mungkin kamu bukan yang ku kenali dulu

[++ lagu ini sangat besh ++]

transnasional

>

nampak tak beza both tiket neh? tak nampak??? cuba tgk kat 'Surcharge (30%)' tak melampau ke? kenaikan harga tiket ni almost rm6 tau. menyesal plak masa raya tu balik Kuantan naik bus. padahal parent aku nak datang jemput gak... Tapi takpa la. besh gak merasa berbuka dalam bas

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009